Нова измамна схема в мрежата използва името на „Български пощи.

...
Нова измамна схема в мрежата използва името на „Български пощи.
Коментари Харесай

Нова измамна схема в мрежата използва името на „Български пощи”

Нова лъжлива скица в мрежата употребява името на „ Български пощи ". За това алармираха фенове на NOVA. Този път измамниците дават обещание атрактивни награди от името на Пощите след присъединяване в онлайн лотария. За да получат премията обаче, потребителите са принуждавани да заплащат транспортни разноски и дават персонални и банкови данни.

При новите схеми измамниците дават обещание награди - мобилни телефони финален модел, при присъединяване в разнообразни анкети, игри и томболи. Потенциалните жертви се нападат през реклами в обществените мрежи или посредством фишинг имейли, а в тях интензивно се употребяват името и логото на „ Български пощи ".

Реклама във Фейсбук дава обещание атрактивната премия при присъединяване в онлайн лотария. Според обявата - играта е проведена от „ Български пощи ", а в конкуренцията за смарт телефоните вземат участие единствено 10 късметлии, подбрани на инцидентен принцип. Сред определените да опитат шанса си в годишната игра на пощите се оказва Галатея Михова.

Имаше игра с отваряне на кутии, в които написа „ пробвай отново " или „ печелиш смарт телефон ". „ Български пощи ", както всички знаем, е одобрена институция и може да се има доверие. Всеки би се доверил на позната и одобрена марка, споделя тя.

Така взема решение да взе участие. За да завоюва премията би трябвало да открие телефон в най-малко една от виртуалните пощенски кутии в онлайн игра. Според инструкциите - печелившите се пренасочват към формалния уеб уебсайт на сертифициран сътрудник, където се попълнят данни за доставка и се заплаща транспортна такса от 25 лева Обещанието е, че смарт телефонът ще дойде от 5 до 7 дни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР