Нова измамна схема на фона на страховете на хората от

...
Нова измамна схема на фона на страховете на хората от
Коментари Харесай

Измамници се представят за служители на РЗИ и обират домове

Нова лъжлива скица на фона на страховете на хората от заразяване с COVID-19. Измамници се показват за чиновници на столичната здравна работа и по този начин без проблем си обезпечават достъп до частни домове. Най-често се насочвали към скъпи парцели в елитни квартали. А един път попаднали вътре, крадат каквото могат, предава Нова тв.

Схемата е нова и към момента непозната и за полицията. От Регионалната здравна ревизия описаха за два такива случая - в кооперация в " Бояна ".

Към момента причинителите са незнайни. Жертвите даже не могат да ги разпознаят, тъй като били облечени с маски и защитни костюми.

Преди дни пред кооперация в квартала се появили двама мъже, облечени в защитни костюми, с маски и очила. След като им отворили, се показали за чиновник на РЗИ и безпроблемно влезнали в парцела.

Всички помислили, че са там, с цел да дезинфекцират против Коронавирус и по този начин никой не им изискал документи за идентичност. По-късно едно от фамилиите разбра, че от вкъщи им липсват украшения. Други съседи пък са с разрушена врата. Потърпевшите незабавно се обадили в РЗИ и по този начин разбрали, че мъжете въобще не са пратени от тях.

" Господинът, който ми се обади ме, попита за какво наши чиновници не се легитимират и влизат, без да се показват. Аз отговорих, че нямаме такава работа и не вършим такава стерилизация ", изясни Виолета Минева, прът център в СРЗИ.

След случая в блока са безапелационни, че незабавно ще засилят защитата.

От полицията обявиха, че сходна лъжлива скица не им е позната. А от РЗИ приканиха хората да са бдителни и прецизираха, че техни чиновници нямат пълномощията да влизат в частни домове.

" РЗИ дава отговор единствено за обектите с публично значение и са по Закона за здравето, а жилищните здания не спадат към тази група ", изясни Руслана Петрова, пиар на СРЗИ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР