Нова измама сред пенсионерите. Жени, представящи се за куриери и

...
Нова измама сред пенсионерите. Жени, представящи се за куриери и
Коментари Харесай

Мними цветарки обират домовете на възрастни хора

Нова машинация измежду пенсионерите. Жени, представящи се за куриери и цветарки, влизат в домовете на възрастни хора за да ги оберат. Последният случай е от центъра на София. За шанс в жилището, в който влиза обирджийката, има инсталирани охранителни камери, които записват и тон. Жилището се намира на метри от кооперация, която единствено за един месец, през предишното лято, била обрана четири пъти, предава Нова тв.

В съответния апартамент живеят дами на 91 и на 94 години. Синът на едната се принудил да инсталира охранителни камери, тъй като пенсионерките постоянно били навестявани от непознати.

„ Последният път дамата е влезнала и напълно безпардонно се разходила от стая в стая и понякога прибирала по нещо в джоба. Този път донесла разсад теменужки, които сякаш били поръчали преди два месеца”, описа Алекс Христов, наследник на една от дамите.

За това по какъв начин се е озовала в жилището на възрастните дами, представящата се за цветарка измисля всевъзможни версии. Тя почнала да изнудва възрастните дами за пари.

„ Не са скъпи, платете си ги и си ги насадете. Пратката коства 40 лева.”, лъже тя.

После сумата се повишава до 60 лева

„ И в края на краищата майка ми дала палите, с цел да си тръгне жената”, показа мъжът.

Той е подал тъжба в полицията. За да спокойни околните на пенсионерите в този блок обмислят да сложат камери на всички места.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР