Нова измама се завъртя в нета и само в рамките

...
Нова измама се завъртя в нета и само в рамките
Коментари Харесай

Нова измама в нета! SMS-и докарват космически сметки за теле...

Нова машинация се завъртя в нета и единствено в границите на няколко дни има десетки ужилени, измежду тях и пловдивчани, научи " Марица ".

Жертвите са консуматори на обществените мрежи. Те получават персонално известие, в което им се изяснява обстойно и нашироко по какъв начин могат бързо да се трансфорат в милионери, стига шансът да е с тях. Условието за сдобиване с бърза облага е обикновено. Пращаш смс към посочения в кореспонденцията номер и единствено след секунди телефонът може да си заяви щастливата вест. Колкото повече смс-и пращаш, толкоз по-голям е шансът за благосъстояние. Е, да, но не. Номерата, към които са ориентирани текстовите известия са интернационалните. Сметката набъбва с бърз ритъм, а джобовете на жертвите остават все по този начин празни.

" Марица " научи, че схемата търпи развиване с всеки минал ден. Вече има случаи, при които единствено като се щракне на изпратения до жертвата линк, телефонът му автоматизирано стартира да си изпраща " солени " смс-и. Освен това линкът, който е получил, се популяризира скорострелно като персонално известие до всичките му другари в обществените мрежи. Всъщност по този начин се получава един циничен кръг и голяма облага за измамниците.

Вече е подаден сигнал за новата лъжлива скица, а по разбиването ѝ работят способените органи.

Междувременно в страницата във фейсбук на един от мобилните оператори - " Виваком " се появи предупредително известие, обвързвано с новата нагла скица.

" Получихме сигнал за нов вид интернет машинация, посредством която консуматори на мобилни услуги биват подведени да изпращат голям брой SMS-и към интернационалните номера. Бъдете деликатни с линковете, които получавате на персонално известие в обществените мрежи и съдържат заричане за бърза облага. Съветваме ви, при съмнение за неправда, да подадете сигнал към способените органи,. Уверяваме ви, че вършим всичко допустимо в нашите пълномощия, с цел да предотвратим неволното изпращане на SMS-и и да ограничим следствията от сходен вид злоупотреби ", гласи известието.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР