Нова измама плъзна във Фейсбук. Потребители са карани да препращат

...
Нова измама плъзна във Фейсбук. Потребители са карани да препращат
Коментари Харесай

Нова измама прибира пари от името на шефа на Фейсбук

Нова машинация плъзна във Facebook. Потребители са карани да препращат известие, сякаш от името на шефа на обществената мрежа, за предизвестие за това, че Facebook ще събира по 37 цента на известие, в случай че не споделите написаното от мнимия началник до 24 часа.

„ Няма да може да поддържате връзка с вашите послания във Фейсбук. Ще би трябвало да платите таксата, в случай че не сте почтен консуматор. Ако имате най-малко 10 контакта, изпратете това SMS известие и логото ще стане алено, с цел да покажете, че сте консуматор Потвърден “, се споделя в ултиматума на измамниците. Още по-странно звучат и посланията: „ Часовникът и топката ще станат зелени. Направете това и ще видите, че Фейсбук към този момент е гратис. Изпратете 10 души, с цел да активирате още веднъж услугата си “.

Измамниците очевидно са употребили автоматизиран преводач, с цел да нападат консуматори на Социалната мрежа в разнообразни страни по света. Атаката идва дни, откакто от компанията оповестиха, че тестват нова функционалност, посредством която да отделят News Feeds на медии и компании, които да бъдат забележими в случай че са платили на Facebook. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР