Нова инициатива открива грешки в програмите на производителитеРедица открити уязвимости

...
Нова инициатива открива грешки в програмите на производителитеРедица открити уязвимости
Коментари Харесай

Google затяга контрола върху сигурността на Android софтуера

Нова самодейност открива неточности в стратегиите на производителите

Редица открити уязвимости в Android софтуера остават неотстранени
(снимка: CC0 Public Domain)

Гугъл разгласи нови самодейност, ориентирана към повишение на сигурността на Android устройствата посредством разкриване на уязвимости в софтуера, доставян от другите производители на смарт телефони и таблети.

Новата стратегия се назовава (APVI). Екипът на Гугъл за сигурност и дискретност на Android ще проверява и открива дефекти в софтуера на другите OEM производители на устройства.
още по тематиката
Инициативата адресира проблеми, разпознати от Гугъл, които имат капацитет да повлияят на положението на сигурността на устройствата или потребителите с Android, заяви MSPowerUser.

Изследователският екип към този момент е разпознал редица проблеми, които са докладвани на производители като Samsung, Huawei, Oppo, Vivo, Meizu и ZTE. Уви, в някои случаи не е имало реакция и редица уязвимости остават неотстранени.

Гугъл, от своя страна, сътвори, където ще разгласява информация за откритите проблеми. Новата самодейност добавя стратегии за хонорари за открити уязвимости като „ Android Security Rewards ” (ASR) и „ Гугъл Play Rewards Program ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР