Нова информационна система ще подпомага контрола при камионите и автомобилите

...
Нова информационна система ще подпомага контрола при камионите и автомобилите
Коментари Харесай

Връчват фишове на пътя: Как ще работи новата система за нарушителите с камиони и автобуси?


Нова осведомителна система ще подкрепя контрола при камионите и колите на пътищата в страната. С нея в действително време ще се ревизира информацията за транспортните средства, водачите и превозвачите в национални и европейски регистри.

Новата система на „ Автомобилна администрация “ разрешава да се връчва и заплащат актове неотложно посредством пос терминали.

„ През таблет се доближава до всички осведомителни системи на изпълнителната организация и всичко, което има като нарушаване се алармира в таблета и екипът би трябвало да вземе отношение. Например вижда се информацията за проверявания камиона и се минава по избрани стъпки. При определяне на нарушавания, системата не разрешава да завърши инспекцията, без да е взето отношение, което отстранява субективния фактор при налагане на наказванията с написване. Глобата, която се сформира, също е през таблета. Тя се записва автоматизирано в осведомителната система и няма нужда идващ чиновник по-късно да я вкарва в системата “, сподели изпълнителният шеф на ИА „ Автомобилна администрация “ Бойко Рановски.

При чужденци и лица без адрес на територията на България може незабавно да се издаде наказателно разпореждане и подписано с електронен автограф да се върне на екипа, който да го разпечата и да го връчи на извършител.

„ Всъщност това е новото и ще увеличи събираемостта. Имаме и пос терминали в колите, само че за жалост не във всички. Работи се по съоръжение на всички коли с сходни устройства “, добави Рановски.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР