Нова гореща точка се появи в света. Подкрепяни от Иран

...
Нова гореща точка се появи в света. Подкрепяни от Иран
Коментари Харесай

Изстреляха ракети от Йемен срещу ОАЕ, САЩ праща изтребители и боен кораб

Нова гореща точка се появи в света. Подкрепяни от Иран бунтовници в Йемен неколкократно изстреляха ракети против Обединените арабски емирства.

Съединените щати ще изпратят боен транспортен съд и изтребители, с цел да оказват помощ за отбраната на Обединените арабски емирства след поредност от ракетни набези от страна на йеменски бунтовници. Това съобщи Агенция Франс Прес, съобщи Нюз.бг.

Разполагането на военнослужещи в помощ на ОАЕ против актуалната опасност е резултат от телефонен диалог сред американския министър на защитата Лойд Остин и престолонаследника на Абу Даби Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян, оповестиха от посолството на Съединени американски щати в близкоизточната страна.

В понеделник ОАЕ, част от водената от Саудитска Арабия коалиция, която се бори против подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хути, претърпяха третото си ракетно нападение в рамките на няколко следващи седмици.

В изказването се споделя, че корабът USS Cole ще си партнира с военноморските сили на ОАЕ и ще дебаркира в Абу Даби, а Щатите ще разположат и изтребители от пето потомство. Други помощни дейности включват  " даването на разследваща информация за ранно предизвестие ".

Нападенията на бунтовниците отвориха нов фронт в продължаващата към този момент седем години война в Йемен, в която починаха стотици хиляди души, а милиони бяха разселени.

На 17 януари трима задгранични служащи бяха убити при нахлуване с дрон и ракети, ориентирано към петролните уреди и летището на Абу Даби, което докара до ответни смъртоносни въздушни удари. На 24 януари американските сили, ситуирани във военновъздушната база Ал Дафра в Абу Даби, бяха принудени да се прибират в бункери, защото над града бяха свалени две балистични ракети. А в понеделник по време на визитата на израелския президент Исаак Херцог в ОАЕ беше осуетена трета ракетна офанзива.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР