Нова гонка на автобус, превозващ нелегални мигранти, завърши със задържане

...
Нова гонка на автобус, превозващ нелегални мигранти, завърши със задържане
Коментари Харесай

Полицаи преследваха автобус с нелегални мигранти по магистрала Тракия

Нова гонка на рейс, пренасящ незаконни мигранти, приключи със задържане на водача от полицията. Случката е от 5.30 часа тази заран, съобщи БНР.

Автобусът с турска регистрация се е движил по автомагистрала " Тракия " в посока София. Водачът не се е подчинил на подаден сигнал да спре и служителите на реда са почнали да го преследват. Малко преди столицата транспортното средство е спряно, а водачът - арестуван.

В рейса са открити 41 незаконни мигранти - 37 от тях са били в багажното поделение, а останалите - тук-там за пасажери.

По случая работят Столична дирекция на вътрешните работи и ОД на Министерство на вътрешните работи София.

В края на август при гонене на рейс с незаконни мигранти починаха двама служители на реда, откакто транспортното средство се вряза в патрулната им кола на оживено кръстовище в Бургас. Гонката е траяла близо 50 километра сред Малко Търново и Бургас, а в морския град дежурните служители на реда се присъединили в преследването, като се пробвали да спрат водача на рейса, препречвайки пътя му в кръгово кръстовище.

Полицаите Йордан Илиев и Атанас Градев починаха на място, а вътрешният министър Иван Демерджиев разгласи началото на инспекция за присъединяване на чиновници на Министерство на вътрешните работи в каналите за трафик на мигранти.

Миналата седмица министър Демерджиев заяви, че най-малко десетима гранични служители на реда са взели участие в схеми за трафик на хора. Те са били в разнообразни териториални подразделения на дирекция " Гранична полиция ".

" Вътрешна сигурност " работи по изясняването на този въпрос, взаимодействайки с прокуратурата. Ще пристъпим към пренасяне на хора, за които нямаме задоволително доказателства, че са забъркани в подобен трафик, само че имаме безапелационни данни ", увери служебният министър.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР