Нова година вече настъпи в някои краища на светаАвстралийският мегаполис

...
Нова година вече настъпи в някои краища на светаАвстралийският мегаполис
Коментари Харесай

Нова година настъпи в Австралия, 9000 фойерверки гърмят в Сидни

Нова година към този момент настъпи в някои краища на света
Австралийският мегаполис Сидни посрещна новата 2023 година с огромен театър с фойерверки, наименуван „ пъстър калейдоскоп “ в пристанището на града, съобщи ДПА.

По информация от телевизионния канал Ей Би Си упованията са били един милион души да се съберат за спектакъла, който се организира пред моста „ Харбър бридж “ и Операта. Много хора си бяха запазили място с добра видимост още рано сутринта. В същото време по някои оценки още половин милиард фенове са гледали шоуто отдалечено по целия свят.

Организаторите оповестиха, че за спектакъла са били използвани към 9000 броя фойерверки на стойност към 39 милиона $.

Шоуто в Австралия се състоя, откакто Самоа и Кирибати в южната част на Тихия океан станаха първите страни в света, посрещнали 2023 година с тържества, в които за първи път от две години насам се включиха и туристи. Двете страни затвориха границите си за гости през март 2020 година поради Covid пандемията. Кирибати още веднъж отвори порти за света през август, а Самоа го последва през септември.

Най-големият остров в Кирибати – Киритимати, на който живеят към 5000 души, е първият обитаем остров, на който стартира всяка нова година, само че там не са планувани огромни събития.

Като първи огромен интернационален център, който посрещна Новата година, в най-големия новозеландски град Окланд бяха осветени забележителностите. Миналата година събитието беше анулирано поради Covid-19, сподели кметът Уейн Браун.

Американска Самоа, която се намира на единствено 220 километра източно от Самоа, от другата страна на Международната линия за промяна на датата, ще бъде последната територия, която ще посрещне 2023 година.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР