Нова година, нов късмет. В посланието си за 2020 г.

...
Нова година, нов късмет. В посланието си за 2020 г.
Коментари Харесай

Димитър Бечев, Свободна Европа: Путин не цели власт завинаги, а се чуди как да я напусне без рискове

Нова година, нов шанс. В посланието си за 2020 година пред Федералното заседание Владимир Путин даде поръчка за идни промени в съветската конституция. Но макар многото мнения, че с това Путин цели да остане на власт вечно, желанието му е тъкмо противоположното. Той в действителност чертае пътна карта за последователното си отдръпване от властта, написа Димитър Бечев в " Свободна Европа ".

" Същевременно съветският президент се стреми да увековечи режима, основан по негов облик и сходство.

За всички е ясно, че Путин няма да пусне юздите през 2024 година, когато изтича мандатът му и по в този момент настоящата уредба той не може да се кандидатира още веднъж. От дълго време в Москва, а и на Запад, се спекулира какви са вероятните разновидности. Дали Путин ще анулира конституционното ограничаване, че никой не може да заема президентската служба повече от два поредни мандата? Дали ще се опита да накара Минск да се съгласи така наречен Съюзна страна Русия-Беларус да се снабди с ръководител? Или пък ще сътвори напълно нов пост в границите на институциите на Руската федерация, който да му даде опция да упражнява власт?

Путин е избрал третия вид: да сътвори нов пост, който да му разреши да упражнява власт

След като удари на камък в пазарлъците с Лукашенко, очевидно Путин е заложил на третия вид. Преди две години, тъкмо преди да го преизберат за държавен глава, той уверяваше всички, че ремонт на главния закон не следва. Но малко на брой и тогава одобриха изявленията му за чиста монета.​

Какво предлага Путин?

Продължението четете в https://www.svobodnaevropa.bg/a/30385653.html

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
НАПИШИ КОМЕНТАР