Нова година, нов късмет. Колко пъти сте чували тази заучена

...
Нова година, нов късмет. Колко пъти сте чували тази заучена
Коментари Харесай

Да раздвижим България с 1000 повторения: новогодишният късмет на Красимир Георгиев

" Нова година, нов шанс ". Колко пъти сте чували тази заучена фраза и сте очаквали настъпването на Новата година с готовност за смяна?

За ултрамаратонеца Красимир Георгиев и бизнесмена Иван Димов новогодишният шанс се крие в цифрата 1000. В продължение на 30 дни двамата ще вършат разнообразни физически извършения, като концепцията им е общият брой на повторенията за всеки от дните да доближава 1000.

Георгиев и Димов желаят да привлекат вниманието към дейния метод на живот, като се надяват повече хора в страната да последват образеца им.

" Започваме тъкмо в среднощ на Нова година. Идеята е да раздвижим България. Всеки към Коледа и Нова година пие, пуши и яде. Събужда се на 10 януари и споделя: " Ох, аз съм пълен ". Тръгва на фитнес и след две седмици се отхвърля ", сподели Георгиев пред " Дневник ".

По думите му задачата на самодейността е да сътвори табиет за спортуване у хората. Идеята на Георгиев и Димов, която е в начален стадий, е да привлекат известни спортисти, които с образеца си да подкрепят идеята. Тя включва още визити на градове и учебни заведения в страната.

" Нашето предизвикателство е по-тежко, само че концепцията е да предизвикаме хората да стартират. Не е наложително да вършат колкото нас. Важното е те да не стопират през тези 30 дни. За някого това може да са по 1000 крачки дневно. Една такава всеобща поддръжка оказва помощ доста повече, в сравнение с да отидеш на 15 януари преситен и препил и да се опитваш самичък да почнеш нещо ", сподели Георгиев.

Ултрамаратонецът насочи апел към тези, които желаят да стартират персоналното си предизвикателство, да развият въображението и оригиналността си в подбора на физически извършения.

" Не може в този момент да решиш и да избягаш маратон, преди да си направил тази дребна стъпка. Ние даваме тази дребна стъпка, с цел да може човек да стартира. Като станеш заран и си оправиш леглото, ти започваш с нещо, което си постигнал, нещо позитивно и надъхващо. Ако си постигнал това нещо в продължение на 30 дни, това ще ти даде инерцията да продължиш. Защото не го правил самичък, а с цяла България ", добави Георгиев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР