Нова година чука на вратата и традиционно, както всяка година,

...
Нова година чука на вратата и традиционно, както всяка година,
Коментари Харесай

Нова година в Кюстендил излиза колкото в Дубай

Нова година чука на вратата и обичайно, както всяка година, всички стартират да търсят къде да прекарат празничните дни. Започват да валят предпразнични предложения, които предстоящо са с по-високи цени от нормално.

Тази година, обаче, сумите като че ли са скочили още повече и офертите по родните български курорти се конкурират с тези в чужбина.

Става въпрос освен за конкуренция сред България и прилежащите ни страни, а даже със международни дестинации.

Преди дни в скандална оферта разбуни духовете в обществените мрежи. Стана ясно, че отмора в Кюстендил за празниците е с съвсем сходна цена като тези за отмора в... Дубай.

Румен Драганов от Института за разбори и оценки в туризма изясни пред Bulgaria ON AIR, че тази година се чака зимната отмора да е с 11% по-скъпа, а Нора Стоичкова пък сподели, че услугата у нас не постоянно е задоволително приемлива и това е повода доста наши сънародници да избират да посещават задгранични дестинации.

" Отношението към българите в България е толкоз неприятно, толкоз жестоко, че просто хората избират да отидат някъде, където даже лицемерно, най-малко любезничат ", акцентира тя.

Стоичкова и Румен Драганов се сплотиха към мнението, че не може туристическия отрасъл да се афишира за добър или неприятен, тъй като има места, които се оправят доста добре и имат доста удовлетворени клиенти.

" Както е за Нова година, има фамилии, които една година по-рано са си резервирали хотелите. Аз поучавам хората да бъдат практични. Битката е сред клиентите да вземат най-хубавото и на най-хубава цена ", уточни Драганов и разяснява, че доста от българите, които вървят до Гърция, преди този момент са били по българските курорти, тъй като към този момент почивката не е единствено една, а всеки уикенд хората пътуват.

Нора Стоичкова пък сподели, че не е толкоз проблематична цената, а по-скоро в отношението към клиентите.

Източник: dnes.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР