Нова функция на Google ще пази историята ни на сърфиране

...
Нова функция на Google ще пази историята ни на сърфиране
Коментари Харесай

Google ще пази с парола данните за активността ни в интернет


Нова функционалност на Гугъл ще пази историята ни на сърфиране и търсене в интернет от любопитни очи
(снимка: CC0 Public Domain)

Ако от време на време различен употребява компютъра ви и не желаете той да вижда вашата история на сърфиране и търсене в интернет, можете просто да отбраните тази страница с ключова дума. Подобна функционалност към този момент е налична от Гугъл.

Личните данни, които хакери могат да употребяват за изнудване на потребителите, непрекъснато се усилват. Историята на поръчките и проявленията в YouTube, да вземем за пример, може да опише доста за даден консуматор и да го направи уязвим.
още по тематиката
Освен това тази информация е значим запас, който разнообразни компании могат да употребяват за фина конфигурация на целенасочената реклама и прогнозиране на ползите на съответно лице.

За да даде на потребителите опция да ръководят своята персонална информация, като поръчки за търсене и история на сърфиране, Гугъл добави функционалност за блокиране с ключова дума на страниците с такива данни, включени за интензивността в YouTube и поръчките към Гугъл Assistant, заяви.

За да активирате функционалността, би трябвало да отидете на и да кликнете върху връзката „ Управление на потвърждаването на Моята интензивност ” и по-късно да изберете опцията „ Изискване за в допълнение удостоверение ”.

Активирането на инспекцията ще изисква всеки, който се пробва да види информацията, да кликне върху бутона „ Проверка ” и да вкара паролата за своя акаунт в Гугъл. Само тогава потребителят ще има достъп до историята на сърфирането и интензивността при търсене.

Тази функционалност може да бъде доста потребна за консуматори, които от време на време разрешават на други хора да употребяват компютъра им, само че не желаят да се вижда.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР