Нова функционалност за ваксинираните срещу COVID осигурява мобилното приложението Cardbox,

...
Коментари Харесай

Вече може да съхраняваме COVID сертификата си в телефона

Нова функционалност за имунизираните против Коронавирус обезпечава мобилното приложението Cardbox, създадено в началото като " портфейл за карти ", а след това допълнено и с други характерни функционалности, значими за компаниите и потребни за клиентите.
Лесно и потребно
Новата версия на Cardbox разрешава на потребителите да съхраняват в смарт телефона си цифрово копие на своя Коронавирус документ, като по този метод се трансформира в първото българско приложение, което дава тази функционалност.

Приложението е утвърдено от трите огромни магазина Гугъл Play, App Store на Apple и AppGallery на Huawei и може да се смъкна изцяло гратис от потребителите -

Добавянето на Коронавирус документа в приложението става елементарно. Потребителят сканира с телефона си QR кода на своя Коронавирус документ и цялата информация, в това число самият QR код, автоматизирано се вкарват в приложението и се пресъздават. По този метод потребителите постоянно разполагат със своя Коронавирус документ и могат бързо да го показват при нужда, да вземем за пример на гранични пунктове, само че също при поискване от здравните управляващи или при въвеждане на надзор при визити в разнообразни обекти като заведения за хранене, кина, театри, концерти, фитнес зали и други

Информацията от документа е налична на български и на британски, а QR кодът може елементарно да бъде сканиран непосредствено от екрана на телефона. Освен въведената в приложението информация от Коронавирус документа в телефона може да се резервира и истинският PDF файл на документа.
С друга функционалност
Наскоро, на 26 август 2021 година, държавният систематичен интегратор " Информационно обслужване " АД също пусна приложение за Коронавирус документи. Неговата функционалност обаче се разграничава от тази, която се предлага от Cardbox. Приложението на " Информационно обслужване " е направено за инспекция годност на документ. Чрез него може да се сканира QR кода на всеки документ и да се ревизира дали той е годен или не. В приложението обаче не може да се резервира електронно копие на документа за разлика от услугата, предлагана от Cardbox.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР