Нова форма на ярък и категоричен протест срещу руската инвазия

...
Нова форма на ярък и категоричен протест срещу руската инвазия
Коментари Харесай

Държави кръщават на Украйна улици, водещи към руски посолства

Нова форма на ослепителен и безапелационен митинг против съветската инвазия в Украйна набира скорост. Градските управляващи в няколко страни преименуват улиците, на които се намират дипломатическите задачи на Русия, като им дават имена, изразяващи поддръжка и съпричастност за Украйна.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2213
Така да вземем за пример управляващите в Латвия към този момент са решили улицата на съветското посолство в Рига да се споделя „ Независима Украйна “.



В неделя стана ясно, че улицата към посолството на Русия в албанската столица Тирана към този момент ще се споделя „ Свободна Украйна “. Досега тя носеше името „ Доника Кастриоти “ в чест на брачната половинка на националния воин на Албания Георги Скендербег. На същата улица са ситуирани посолствата на Украйна, Сърбия и Косово, написа „ Ройтерс “. Промяната бе гласувана единомислещо от съвета на Тирана и за нея заяви кметът Ерион Велиай.

Кметът на литовската столица Вилнюс – Ремигиюс Шимашиус, също разгласи, че пътят, водещ към съветското посолство в града, ще бъде наименуван „ Героите на Украйна “. „ Визитната картичка на всеки чиновник на съветското посолство ще би трябвало да отдава респект на украинските герои “, написа градоначалникът в профила си във Фейсбук.

The will name a street segment on embassy row " Free Ukraine "

Coincidentally, the Ukranian, Russian, Serbian & Kosovar Embassies are on that row

The Serbia war on Kosovo & the Russian war on Ukraine have defined our generation

This street will define our city
— Erion Veliaj #EYC2022 (@erionveliaj)
В началото на месеца Шимашиус написа със спрей „ Путин, Хага те чака “ на път покрай съветското посолство, визирайки Международния углавен съд в Хага, който предходната седмица разгласи, че ще проверява хипотетични военни закононарушения в Украйна.

Подобна самодейност има и у нас – в неделя придвижване „ Ние идваме! “ разгласи, че ще внесе в Столичния общински съвет предложение за промяна на името на улицата до съветското посолство у нас от „ Никола Мирчев “ на „ Героите на Украйна “. Писмото до общинските съветници е подписано от Арман Бабикян, Георги Табаков, Мария Капон и Николай Хаджигенов.

Междувременно пред съветското посолство във Вашингтон се появи улична табела, сложена от жители, на която написа „ Пътят на президента Зеленски “, цитира Manager. Подобни знаци се появиха и по улица „ Шарлът “, водеща към посолството на Русия в канадската столица Отава. Те са в синьо и жълто, наподобяващи знамето на Украйна, и бяха показани на 2 март от кмета Джим Уотсън. По думите му, представени от CTV, всеки ден чиновниците на посолството ще се сещат за съветското нахлуване, почнало в края на февруари.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР