Нова европейска мултимедийна осведомителна кампания на WWF, наречена Риба и

...
Нова европейска мултимедийна осведомителна кампания на WWF, наречена Риба и
Коментари Харесай

Обявяват рибарите за изчезващ вид

Нова европейска мултимедийна информационна акция на WWF, наречена „ Риба и за в бъдеще “, започва през днешния ден в София от 19 часа в Paradise Center. Организираното от известната природозащитна организация събитие ще стартира с концерт на групата „ Руди, Дули, Муден и Кукушев “ на Водна сцена на най-големия мол у нас, а входът ще бъде безвъзмезден. Денят на стартирането на акцията не е определен инцидентно, защото по този метод ще бъдат маркирани и Световният ден на прехраната 16-и октомври, и Световният ден за премахване на бедността 17-и октомври.

Основната цел на новата европейска информационна акция на природозащитната организация е да предизвести обществото за сериозния отрицателен резултат, който свръхуловът има освен върху рибите, само че и върху хората. В резултат от този проблем, WWF публично афишира нов изчезващ тип - риболовците. Това съсловие се афишира за застрашено, защото свръхуловът съществено наврежда и на всички хора, за които риболовът е главен източник на приходи. Днес от океаните се вади повече риба, в сравнение с те могат стабилно да обезпечат. В момента 33% от рибните ресурси в света са подложени на свръхулов, 60% са експлоатирани до краен лимит, а повече от 3 милиарда души разчитат на рибата като главен източник на протеини.

„ Свръхуловът в океаните излага на риск световната продоволствена сигурност, както и поминъка на 800 милиона мъже и дами, чиито храна и приходи зависят от рибата “, споделя ръководителят на WWF България Веселина Кавръкова.

Организаторите на „ Риба и за в бъдеще “ са подготвили за гостите на общественозначимото събитие и рибарско корабче в действителен размер с тематични игри на борда. Експерти от природозащитната организация ще опишат на присъстващите повече за връзката сред хората, океана и рибата, а свръхмодерен интерактивен фризер ще дава на посетителите потребни препоръки за избор на морска храна без щета за живота в океана.

„ Във времена на климатични промени, увеличаващо се международно население, както и при повишаване на търсенето на риба и морски блага, прекосяването към стабилно произвеждане и консумация е наложително. Само по този метод рибата ще остане скъп източник на храна и приходи и в бъдеще “, уточни още Веселина Кавръкова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР