Нова европейска инициатива цели да направи пазара на електроника по-устойчив,

...
Нова европейска инициатива цели да направи пазара на електроника по-устойчив,
Коментари Харесай

Европейските власти с инициатива за по-зелена електроника


Нова европейска самодейност цели да направи пазара на електроника по-устойчив, с по-малко боклуци
(снимка: CC0 Public Domain)

Група от седем европейски държавни управления подписа контракт, предопределен да усъвършенства екологичните характерности на електронните устройства, в това число смарт телефони и портативни компютри. Целта е реализиране на „ зелена ” смяна посредством основаване на обединен фронт в условията за публичните поръчки.

Международният пакт за кръгови и обективни ИКТ беше подписан от Холандия, Белгия, Германия, Норвегия, Англия, Австрия и Швейцария наред с други страни, в това число Канада. Сега въпросните страни са в развой на договаряния за присъединение към едноименната група.

Освен за други държавни управления, договорът е отворен за включване и за всяка организация, която доставя ИТ и информационни устройства, прецизира.

Подкрепяйки самодейността, европейските страни се ангажираха да оказват помощ за образуване на мрежа от институционални купувачи, за които устойчивостта е измежду значимите цели при придобиване на ИТ съоръжение. Това обгръща редица аспекти, в това число потребление на рециклирани първични материали, преработване на самите устройства и права на служащите в индустриалния развой.
още по тематиката
Организацията зад партньорството (която носи същото име като пакта) означи, че има за цел да „ сътвори мрежа от снабдители, които способстват за по-голямото групово търсене на преносими компютри и смарт телефони, направени на правилото на и справедливостта ”.

Като „ хармонизира търсенето ” на по-устойчиви артикули, организацията се надява да даде опция за „ градивен разговор на високо равнище ” сред институционалните купувачи и пазара на ИКТ.

„ Всеки поотделно е прекомерно дребен, с цел да повлияе на международния пазар ”, се споделя в изказването. „ Само в случай че обединим напъните си като снабдители, можем да създадем задоволително групово търсене, с цел да помогнем на промишлеността да промени правилата си. С времето това също може да направи устойчивите телефони и преносими компютри по-лесно налични за потребителите ”.

Този ход е най-новата самодейност за възстановяване на индикаторите за резистентност на пазара на устройства и понижаване на.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР