Нова дрога с кодовото име Амнезия залива пазара, предупреждават от

...
Нова дрога с кодовото име Амнезия залива пазара, предупреждават от
Коментари Харесай

МВР предупреждава: Нов вид наркотик набира скорост на улиците

Нова дрога с кодовото име „ Амнезия ” залива пазара, предизвестяват от Министерство на вътрешните работи. Тревата е обработена с химически субстанции още до момента в който пораства. Опиянението от опиата е в пъти по-голямо, настояват експерти. Най-опасна е по този начин наречената „ билка ”, която е евтина, само че никой не знае какво има в нея. След предозиране с опиата неотдавна 14-годишно дете беше признато в болница, заяви Нова телевизия, съобщи БГНЕС.

По данни на Министерство на вътрешните работи най-продаваната дрога на улицата е марихуаната. Цената на по-качествената е към 50 лв. на грам. От него приблизително излизат две цигари. Така една доза излиза 25 лв.. Хората, които купуват този тип опиат, са от 14 до 45-годишни. Последният шлагер на пазара е тревата „ Амнезия ”. По-назад не остава и другият вид „ Хейс ”. При „ Амнезията “ има мощно интензивно вещество – тетрахидроканабинол. Има сортове, които порастват ужасно бързо – от 35 до 55 дни.

Криминалисти споделят, че всеки, който пуши трева, е податлив да я продава. А най-уязвими са децата. Те даже стават дилъри, с цел да опитат от скъпата трева. Амфетамините са едни от най-евтините опиати. Това е новата синтетика, позната като дизайнерска дрога. Най-масовият амфетамин, който полицията засича, е кристалът. Една доза се предлага от 10 до 30 лв..

Най-евтиният от опиатите е така наречен „ друсан чай ”. Струва сред 2 и 10 лв.. Любим е за подрастващите. Има случаи на малолетни, признати в болница в прединфарктно положение след използването на въпросния опиат. Познатият от 70-те години GHB, прочут още като денс опиат, мощно набира скорост на пазара. На улицата го назовават „ Джони ”. Едно мусче от него стига на двама – трима души да се дрогират в бар. Това е 100% синтетика.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР