Нова детска градина, облекчаване на трафика, нови паркови пространства в

...
Нова детска градина, облекчаване на трафика, нови паркови пространства в
Коментари Харесай

Ангел Славов, ГЕРБ, кандидат за кмет на „Западен“:

Нова детска градина, облекчение на трафика, нови паркови пространства в „ Западен “

 

Макар да сте прочут на множеството хора, както в Пловдив, по този начин и в регион „ Западен “, представете се в резюме. С какъв професионален опит разполагате?

Роден съм и съм израснал в „ Западен “, като и до ден-днешен не преставам да пребивавам в региона със фамилията си. Бях заместник-кмет на „ Западен “, след което и шеф в Пловдивския общински инспекторат. През последния мандат бях определен за общински консултант. Познавам прелестно региона и в персонално качество, и посредством длъжностите, които съм заемал, съм следял деликатно процесите в „ Западен ”.

Кое е първото нещо, с което ще се заемете, в случай че бъдете определен за кмет на „ Западен “?

Ще обърна особено внимание на чистотата в региона, зелената система и междублоковите пространства. Създаването на нови паркоместа и инфраструктурни планове, които облекчават трафика, също са нещо доста значимо за един регион. Предишният кмет Димитър Колев свърши доста работа през последните 10 години отпред на региона и от тази база ще развиваме и надграждаме.

И като доказателство за тази последователност ще кажа, че районната администрация към този момент работи по план за построяването на напълно нова детска градина зад мол „ Пловдив “. Предвижда се тя да е за седем групи, като ще има съвременни детски площадки, басейн и всичко належащо за комфорта на децата и техните възпитатели. Район „ Западен “ е извънредно бързоразвиващ се, тук има доста младежи и въпреки че за момента нямаме съществени проблеми с местата в градините, тази нова постройка ще ни даде сигурност за години напред.

Досега се наблягаше извънредно доста на построяването на паркове в „ Западен “. Ще продължите ли с развиването на зелената система на региона?

Разбира се. „ Западен “ е най-зеленият регион на Пловдив и това няма да се промени. Знаете за новия парк на мястото на някогашната Гарнизонна фурна, който към този момент е извънредно посещаван от жителите на региона. Мога да ги уверя, че аз ще продължа тази линия на ръководство и редом с обособяването на нови зелени кътове ще работя интензивно по поддържането на към този момент построените пространства. Предвиждам да облагородим междублоковите пространства, с цел да ги превърнем в обичани кътове за отдих.

В тази връзка едно от най-важните неща в идващия мандат ще е възобновяването на работата по залесяването на 650 декара край Гребната база. Този прелестен план отлежава в Община Пловдив и една от първите ми задания ще е да подновим работата по него.

Кои ще бъдат най-важните инфраструктурни планове при възможен ваш мандат?

Най-приоритетни ще са плановете отпушващи трафика, като бързото довеждане докрай на пътната връзка „ Модър – Царевец “, създаване на връзката сред бул. „ Свобода “ с ул. „ Шести септември “ и разтоварването на Пещерско шосе. В извънредно напреднал стадий е построяването на връзката сред Коматевско шосе и „ Прослав “,  пътят през „ Терзиите “ към този момент е отразен в кадастъра, като ще търсим средства за построяването му.

Паралелно с това ще ремонтираме вътрешнокварталните улици и тротоарните настилки. Ще работя и за велоалеи, свързващи квартал „ Прослав “ с Гребната база, както и по бул. „ Свобода “ от „ Копривщица “ до „ Розариума “.

Има подготвени планове и за реконструкцията на улица „ Генерал Колев “, за която има позволение за градеж. Предстои и ремонтът на улица „ Царевец “, Ще работим и по построяването на повдигнати пешеходни пътеки, защото сигурността за мен персонално постоянно е била преди всичко. Ще търсим поддръжката и партньорството на Голяма община и съм уверен че в лицето на нашия претендент на ГЕРБ Костадин Димитров това ще се случи.

Как съгласно вас ще се позволи казусът с паркирането?

Както знаете, в регион „ Западен “ бе построен първият в страната общински многоетажен паркинг. Смятам, че тъкмо това е решението на казуса, би трябвало да построим най-малко още един подобен обект, като обследваме деликатно наличните терени за вероятно строителство на втори многоетажен паркинг. Предвиждаме и създаване на нови паркоместа там, където е допустимо.

Ще запазите ли политиката на отворени порти на районното кметство?

Категорично ще продължим практиката да контактуваме непрекъснато с жителите. Смятам, че нищо не може да размени директния контакт, по тази причина ще има цялостна последователност с досегашния кмет Димитър Колев – ще запазя практиката да имам приемни часове всеки работен ден, отворени за връзка ще останат и всички останали канали, които днешните технологии оферират. Нещо повече – в границите на акцията ще обходя целия регион, като задачата ми е да се срещна с оптимален брой хора, да чуя персонално техните проблеми и рекомендации, с цел да работя за тяхното решение.

На локалните избори претендентите на ГЕРБ за кмет на регион „ Западен ” Ангел Славов, за кмет на Пловдив Костадин Димитров и листата с общински съветници е под номер 7 в бюлетините.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР