Нова броудкастинг груп отхвърли обвиненията в засилена намеса в редакторската

...
Нова броудкастинг груп отхвърли обвиненията в засилена намеса в редакторската
Коментари Харесай

Нова телевизия отхвърли обвиненията за намеса в политиката на Гонг и новинарските сайтове

Нова броудкастинг груп " отхвърли обвиняванията в засилена интервенция в редакторската политика на уеб страниците " Гонг ", " Вести " и " Дарикнюз ", които са част от " Нетинфо ". Телевизията излезе с публична позиция в сряда късно вечерта.

Вчера изпълнителният шеф и съучастник в " Нетинфо " Христо Христов съобщи, че вижда " засилена интервенция в редакторската политика на уеб страниците " Гонг ", " Вести " и " Дарикнюз ". Причина за това стана освобождението на основния редактор на спортния уебсайт " Гонг " Николай Александров. В знак на взаимност спортният екип на радио " Дарик " разгласи, че приключва връзките си с " Гонг ".

Сайтовете " Гонг ", " Вести " и " Дарикнюз " са част от договорката, при която компания на Кирил Домусчиев и брат му Георги Домусчиев купи " Нова броудкастинг груп ". Все още обаче не е приключена договорката, обвързвана с придобиването от тях на останалите 30% от " Нетинфо " (в която е цифровото портфолио на " Нова телевизия " ). Те са притежавани от Христо Христов и Радосвет Радев (собственик на " Дарик радио " ).

" Изнесените от Христо Христов обстоятелства са неточно и манипулативно показани, като се експлоатира значимата за журналистическата общественост и цялото общество тематика за свободата на словото. " Нова Броудкастинг Груп " ЕAД изисква спазването на ясни професионални правила, измежду които представянето на разнообразни гледни точки при отразяване на значимите за нашата аудитория събития. Смятаме, че това е неразделна част от свободата на словото ", стартира известието на " Нова ".

Ръководството на малкия екран прибавя, че " се опълчва на опита за уронване на престижа и дискредитация на медията за да се обслужат ползите на миноритарния притежател в миг на търговски договаряния ".

" Заставайки зад правилата на компанията и според условията на устава и контракта сред акционерите, ръководителят на съвета на шефовете на " Нет Инфо " привиква незабавно съвещание, с цел да се отбрани ползата на акционерите и медията ", написа още в текста.

Кирил Домусчиев закупи " Нова броудкастинг груп " преди по-малко от два месеца. Промени на управнически позиции към този момент имаше в " Нова телевизия ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР