Нова броудкастинг груп е придобила правата за името и телевизионното

...
Нова броудкастинг груп е придобила правата за името и телевизионното
Коментари Харесай

"Нова броудкастинг" взе правата за името и излъчването на тенис турнира в София

Нова броудкастинг груп " е придобила правата за името и телевизионното лъчение на тенис шампионата в София, заяви tennis24.bg, като се базира на информация от компанията.

Турнирът към този момент ще носи името " Диема екстра София оупън ", а мачовете ще бъдат предавани по двата платени канала в пакета - " Диема спорт 1 " и " Диема спорт 2 ". Споразумението е било реализирано при започване на тази седмица.

Досега телевизионните права се държаха от Българска национална телевизия. Държавната телевизия имаше контракт с " Коза уърлд ъф спорт " - спортното поделение на предходния уредник на шампионата " Гаранти коза ". Контрактът беше за трите издания на шампионата.

На 21 декември обаче беше оповестено, че " Гаранти Коза " към този момент не е общоприет спонсор на шампионата. Турската строителна компания не е платила таксата за лиценза за идното трето и по контракт последно издание на конкуренцията.

 В края на 2018 г, стана ясно, че
© LAP.bg

В края на 2018 г, стана ясно, че " Гаранти коза " към този момент не е спонсор на шампионата поради неплатен лиценз

Организацията беше поета напълно от компанията, която има лиценза за това място в календара на АТП - Dubai Duty Free, посредством компанията " Брандплюс ". На среща с медиите от " Брандплюс " обявиха, че раздялата с " Гаранти коза " няма да промени дълготрайните проекти за шампионата в София.

Българска национална телевизия е била известена за смяната в телевизионното лъчение на 3 януари с писмо от изпълнителния шеф на " Брандплюс " Барат Готхини, заяви източник на " Дневник " от държавната телевизия.

По информация на " Дневник " шампионатът в София е бил една от най-големите вложения на Българска национална телевизия в спортната ѝ стратегия в последните години.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР