НОВА БОМБА! След Копринката“ идва Дънката“. Ново разследване на вестник

...
НОВА БОМБА! След Копринката“ идва Дънката“. Ново разследване на вестник
Коментари Харесай

НОВА БОМБА! След „Копринката“ идва „Дънката“

Народоосвободителна въстаническа армия БОМБА! След „ Копринката “ идва „ Дънката “. Ново следствие на вестник „ Уикенд “ заяви за появяването на мъж с прякор Дидо Дънката, като твърди, че бил скришен спонсор на евентуалната партия на Румен Радев. Контактът сред президента и Дънката минавал през някогашния народен представител от Българска социалистическа партия Иван Иванов – Пилето, твърди още вестникът. Разследването се появява седмици след гранд абсурда с „ Копринката “.

SafeNews.bg разгласява публикацията без редакторска интервенция:

Бивш депутат, изпъден от партията си поради съучастничество в побой над различен социалист с прякор Пилето, си е избрал за собствен човек в морската столица Варна президентът Румен Радев. Иван Иванов – Пилето, напуща левицата, откакто бе упрекнат в съучастничество в побой над ръководителя на Общинския съвет на Българска социалистическа партия в Долни Чифлик – Валентин Вълчев, който сякаш зави към Вътрешна македонска революционна организация, само че познатият из целия морски град като персонален народен представител на милионера Дидо Дънката воин, е решил да пристане на президента.

Отвратен от водача Корнелия Нинова, която му затвори вратата към нов мандат в Народното събрание и го изхвърли от партията поради мелето, Пилето неотдавна направил завой към „ Дондуков “ 2 и се предложил на президента за бъдещото партийно строителство.

Всъщност то от дълго време е почнало, издават осведомени с делата Радеви, а Пилето имал и друго преимущество – топлите си връзки с мултимилионера Данаил Славов – Дидо Дънката. Именно името на мултимилионера като непосредствен до Пилето направило усещане на президента, защото съгласно осведомени от „ Дондуков “ 2, президентът бил изцяло наясно, че партия не се прави без стабилен финансов тил, а схемите на съветника му Николай Копринков и останалите неподведени под отговорност съучастници имало да стигнат за масиран строеж на структури и привличане на гладни за власт и облаги членове.

Акциите на Пилето измежду „ червени “ деятели от Българска социалистическа партия, които от дълго време опитвал да отделя от столетницата и да примамва в бъдещия план на президента, също наклонили везните Радев да му гласоподава доверие, макар редица самоинициативи.

Пилето пристана на преди този момент утвърждения от Радев Кирил Добрев, който също се раздели със скандал с Нинова и мина към славещите президента и потребността от нова лява групировка на политическия небосвод.

Иво Пилето от години е прочут из Варна като персоналния народен представител на Дидо Дънката, който си обезпечи още един подобен депутат, само че в редиците на ГЕРБ – Славена Точева, позната като рекордьорка по преференции. След като обаче сред Дънката и Бойко Борисов настъпи необратим раздор, а виновността за това съгласно осведомени била на някогашния кмет Иван Портних, Точева. изхвърча от Народното събрание, а варненският магнат остана и без градоначалник, защото Портних не съумя да завоюва четвърти мандат.

Пилето обаче още се употребил с покровителството на милионера и топ концесионер в морската столица и някогашният „ червен “ народен представител незабавно издал пред благодетеля на кого може Дънката да помогне да финансира нов политически план, разкриват осведомени. Президентът, който отдавна изяснява по какъв начин няма да прави партия, в действителност е почнал усилени сондажи, по кое време тъкмо да я разгласи.

На Дидо Дънката Пилето разказал напълно друго, разкриват осведомени – структури и организации апокрифно се основават под цялостна пара, а недоволни от левицата и даже от партия „ Възраждане “ по места се притеглят към плана с кодовото наименование „ Трети март “. Милионите на Дънката пък били добре пристигнали за новата концепция, а след безапелационния бракоразвод с ГЕРБ, варненският могул трябвало незабавно да си търси авторитетни пътища към властта. Настоящият кмет на Варна Благомир Коцев пък обществено се гавреше с Дънката по време на предизборната акция предходната есен и даже му постави името като колаж на постройката на общината.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР