Нова блокада на пътя Пещера-Батак предстои в петък. Протестът отново

...
Нова блокада на пътя Пещера-Батак предстои в петък. Протестът отново
Коментари Харесай

Стягат нова блокада на пътя Пещера - Батак

Нова обсада на пътя Пещера-Батак следва в петък. Протестът още веднъж е с искане да бъде напълно освежен и обезопасен секторът от разклона към Нова махала и Фотиново, и то по този начин, че да понася 50-60-тонната маса на камионите с дървен материал, които го употребяват ежедневно.

Припомняме, че във вторник регионалният шеф събра на масата на договарянията основателите на митингите, кметовете на Батак, Нова махала и Фотиново, локалните депутати и представители на Областното пътно ръководство. Предстои и идващ диалог със чиновници на Агенция „ Пътна инфраструктура “ и Министерството на районното развиване и благоустройството, от които зависи да възнамеряват ремонта.

Проявената благосклонност накара протестиращите да се откажат от желанията си да затворят с жива верига ул. „ Екзарх Йосиф “ пред Областната администрация, само че защото не са чули приемлив отговор на настояванията си, не престават с блокадите на пътя Пещера-Батак.

При това идната ще бъде без пропускане на коли за цялото позволено време от 15,00 до 17,00 часа, тъй че съветът им е водачите да избират обходни направления.

Припомняме, че поредицата митинги стартира от 31 май, като във всяка от деянията се включват стотици хора, наранени от казуса. Те имат поддръжката на кметовете на Батак, Фотиново и Нова махала. До крайните дейности се стигна, откакто локалните управници години наред на вятъра са молили институциите за ремонт на пътя без резултат.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР