Нова благотворителната кампания за събиране на пластмасови капачки предстои във

...
Нова благотворителната кампания за събиране на пластмасови капачки предстои във
Коментари Харесай

Акция за събиране на пластмасови капачки предстои във Варна

Нова благотворителната акция за събиране на пластмасови капачки следва във Варна, оповестиха уредниците. Тя ще се организира с поддръжката на Община Варна на 29.09.2018г. (събота) от 09:00ч. до 16:00ч. пред Катедрален храм " Св. успение богородично " град Варна.

Сдружение " Аз Вярвам и Помагам “ бе учредено при започване на 2016г. и до 04.06.2018г. са направени три доста скъпи дарения, а точно:

На 14.07.2016г. бе направено първо подаяние на мобилна аспирационна система за торакален дренаж при пневмоторакс в отделението по неонатология в СБАГАЛ " Проф. Д-р Димитър Стаматов - Варна;

19.09.2016г. в отделението по неонатология в МБАЛ " Св. Анна - Варна “ бе закупен акуратен неонатален веноскоп за потребностите на профилираното поделение по неонатология.

04.06.2018г. в помощ на всички експерти в СБАГАЛ " Проф. Д-р Димитър Стаматов - Варна " бе дарен мобилен реанимационен ъгъл с отоплител от ново потомство за всички новородени.

Общото количество събрани и предадени пластмасови капачки са над 48 000 кг. Над 48 тона пластмасови капачки събрани от близо 500 000 души в същото време до момента в който оказват помощ на природата предпазвайки я от замърсяване съумяха да съберат средства с които да бъдат закупена и дарена значима здравна инсталация.

И защото в акцията вземат участие към този момент хиляди души, за жалост зачестиха случаи на опити за машинация от страна на неприятни хора които обикалят обектите в които се събират капачки, представяйки се за " положителни хора “ които оферират услугите си да извозят събраните капачки до пункт за преработване, а в действителност предават капачките за лична полза. На база тази информация дружно с това, че събираното количество, изразено в хиляди килограми е извънредно огромно, обемно и мъчно за превозване бе взето решение метода за предаване на пластмасови капачки за щедрост да се промени от Есента. Повече няма да се събират капачки в разнообразни видове обекти, а ще се събират единствено в един ден в който ще бъде проведено общо предаване където всички хора ще могат да предадат събраното от тях  количество пластмасови капачки.

" С наслаждение желаеме да Ви съобщим, че получихме публично позволение от Община Варна да организираме благотворително събитие под наслов " Празник на преработването " Аз Вярвам и Помагам “ “ който ще се организира на 29.09.2018г. (Събота) от 09:00ч. до 16:00ч. на площада пред Катедрален храм " Св. Успение богородично “. През целият ден на 29.09.2018г. (Събота) от 09:00ч. до 16:00ч. на това място ще бъде позициониран огромен резервоар и също по този начин ще бъде подсигурено свободното паркиране на транспортни средства за всички жители които ще докарат своето събрано количество капачки с цел да гипредадат за щедрост и преработване. “ сподели Владислав Николов от Сдружение " Аз Вярвам и Помагам “.

Всички хора които поддържат акцията ще могат да донесат събраните от тях, техните близки, другари и сътрудници пластмасови капачки единствено и само в посочените часове сред 09:00ч. и 16:00ч. на 29.09.2018г. (Събота) пред Катедрален храм " Св. Успение богородично “ гр. Варна, като капачките би трябвало да са в здрави и добре завързани торби или чували, само че НЕ и туби, тъй като НЕ би трябвало да се предават в туби. Споделяме Ви още веднъж, че пластмасови капачки няма да се одобряват в обекти, а призоваме всеки да продължава да събира пластмасови капачки дружно със своите близки, другари, сътрудници и познати и да ги занесе в авансово оповестеният съботен ден през месец Септември.

Молим всеки от Вас който поддържа акцията да хареса нашата публична страница " Аз Вярвам и Помагам с пластмасови капачки в помощ на недоносените бебета “, да следи оповестената от нас информация, а също по този начин да споделя изявленията с цел да достигнем до повече хора които да се включат и дружно да реализираме още повече добрини. Ще Ви чакаме на 29.09.2018г. (Събота) от 09:00ч. до 16:00ч. пред Катедрален храм " Св. Успение богородично “ град Варна където дружно със своите деца, родственици и другари да донесете събраните пластмасови капачки и да покажем на нашите деца, че те са част от нещо огромно и значимо.

Продължаваме обединени!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР