Нова благотворителна инициатива по повод деня на българската просвета и

...
Нова благотворителна инициатива по повод деня на българската просвета и
Коментари Харесай

Район „Северен“ с инициатива за 24 май

Нова благотворителна самодейност във връзка деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност -24 май провежда администрацията на регион „ Северен” в лицето на кмета на региона инж.Ральо Ралев и господин Кирил Гаров от неправителствената организация “Here2Help”.

Събираните взаимно пластмасови капачки са предадени за преработване в екологичната акция „ Книги за смет”, проведена от фондация “Credo Bonum " и издателство SmartBooks, където за кг пластмаса получаваш 1брой хартиена книга.

Книгите, които Кирил Гаров връчи публично на кмета на региона инж.Ралев, са 32 на брой.

От тях 11 броя получи национално читалище „ Георги Търнев-1900”, връчени на секретаря на читалищното настоятелство госпожа Валентина Христоева от заместник-кмета на региона госпожа Лариса Кътова.

Останалите 21 броя книги като подарък получиха ДГ „ Дъга” с шеф Дима Симеонова, ДГ „ Бреза” с шеф Нели Димитрова и ДГ „ Весела” с шеф Тодорка Пенкова.

Директорите на детските заведения изрекоха своята признателност към управлението на районната администрация и увериха, че ще не престават интензивно да вземат присъединяване в зелената самодейност за събиране на пластмасови капачки, както и да образоват своите ученици да опазват околната среда.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР