Нова бизнес единица Intel Foundry ще произвежда чипове по договор(снимка:

...
Нова бизнес единица Intel Foundry ще произвежда чипове по договор(снимка:
Коментари Харесай

Intel иска да произвеждаме чипове за AMD


Нова бизнес единица Intel Foundry ще създава чипове по контракт
(снимка: Intel)

Intel има намерение да се трансформира в производител на чипове по контракт, сходно на тайванската TSMC – водач на този пазар . За задачата американската компания сътвори нова бизнес единица Intel Foundry и нов софтуерен развой Intel 14A.

До 2023 година Intel би трябвало да стане вторият по величина производител на чипове след TSMC. И като част от тази тактика компанията, наред с други неща, е подготвена и желае да създава чипове за AMD, отбелязва Tom’s Hardware. Шефът на Intel Пат Гелсингър се надява на съдействие с всички огромни играчи на пазара.
още по темата
„ Надяваме се, че в това ще се включат Дженсън (Nvidia), Кристиано (Qualcomm) и Съндар (Google), а през днешния ден чухте, че Сатя (Microsoft)… и даже Лиза (AMD) ще се включат в бъдеще. Искаме да бъдем производител на чипове за целия свят и в случай че ще ставаме толкоз огромни, не можем да вършим разлика кой взе участие ”, споделя Гелсингър.

„ Искам нашите индустриални мощности да се употребяват от всички. Ние желаеме да помогнем за основаването на чипове Nvidia, чипове AMD, TPU чипове за Гугъл и чипове за Amazon ”, добавя той.

Представеното през вчерашния ден бизнес звено Intel Foundry, което ще дава отговор за производството по контракт, на процедура ще действа като обособена компания,. Това ще бъде независимо юридическо лице, което в бъдеще ще разгласява обособени финансови доклади.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР