Нова анимация на НАСА показва приливите и отливите на атмосферните

...
Нова анимация на НАСА показва приливите и отливите на атмосферните
Коментари Харесай

НАСА: Ето как изглежда замърсяването на Земята с CO2

Нова анимация на НАСА демонстрира приливите и отливите на атмосферните излъчвания на въглероден диоксид по целия свят. От галактическата организация допълват, че в случай че можехме да го забележим, то замърсяването на планетата с СО2 щеше да наподобява по този начин.
Прочетете още
Въпреки че от дълго време знаем, че атмосферата ни гъмжи от парникови газове, не постоянно е елементарно да се осъзнаем смисъла им. Това важи изключително доста, в случай че не можем да забележим безцветните излъчвания.

" Въглеродният диоксид (CO2) е най-разпространеният парников газ, който провокира световното изменение на климата ", се споделя в обявата на НАСА. " Въпреки това, увеличението му в атмосферата би било още по-бързо без поглъщателите на въглерод в земята и океана. Те групово всмукват към половината от човешките излъчвания всяка година. "



Във визуализацията източниците на въглерод на Земята са изобразени като гъст, смог с отровен оранжев цвят, до момента в който горящата биомаса е ръждивочервена.

Обратно, въглеродните абсорбатори пулсират в зелено, до момента в който гълтам непотребния CO2, до момента в който пренасяните от океана въглеродни поглъщателите пулсират в синьо.

Високо индустриализирани страни като Канада, Съединени американски щати, Китай, Саудитска Арабия, както и Европа, отделят големи количества нездравословен на тип въглерод.

Дъждовните гори, джунглите, тревистите равнини и други въглеродни абсорбатори на южното полукълбо на Земята, въпреки това, могат да се видят по какъв начин отблъскват въглерода, до момента в който пулсират в зелено и синьо.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР