Нова актуализация на ChatGPT ще позволи на чатбота да взаимодейства

...
Нова актуализация на ChatGPT ще позволи на чатбота да взаимодейства
Коментари Харесай

ChatGPT ще вижда, чува и говори

Нова актуализация на ChatGPT ще разреши на чатбота да взаимодейства с гласови диалози и да дава отговор на изображения. Точно по този начин, изкуственият разсъдък (AI) ще може да чуе вашите въпроси, да види света към вас и да отговори по съответния метод.

OpenAI, групата с нестопанска цел зад ChatGPT и DALL-E, разгласи мултимодалната актуализация, заявявайки, че ще вкара новите функционалности за глас и изображение към платените абонаментни версии на ChatGPT (наречени Plus и Enterprise ) през идващите две седмици.

Не се загатва по кое време може да бъде прибавен към безплатните версии, макар че в изказване се сподели, че ще бъде направена налична за други групи консуматори скоро по-късно. Изглежда, че част от тази актуализация ще бъде сходна на услугите, предоставяни от известни виртуални асистенти като Siri на Apple и Alexa на Amazon, в които можете да зададете въпрос и тя ще даде мечтаната информация. Въпреки това, всеки, който е употребявал ChatGPT, може да ви каже, че AI на технологията не е просто стерилна търсачка. Може да разпознава модели и да предлага креативен решения на комплицирани проблеми, след което да ги показва по всекидневен метод.

Новите функционалности на изображението също могат да донесат друго измерение на тези качества, както OpenAI изяснява: „ Направете фотография на забележителност, до момента в който пътувате, и водете диалог онлайн за това, което е забавно за нея. Когато сте у дома, направете фотоси на хладилника и килера си, с цел да разберете какво има за вечеря (и задайте следващи въпроси за малко по малко рецепта). След вечеря помогнете на детето си с математическа задача, като извършите фотография, оградите задачата и я накарайте да показа препоръки и с двама ви. “

OpenAI добави, че тази разработка отваря порти за доста изобретателни и фокусирани върху достъпността приложения. Те обаче прибавиха, че това ще донесе и нови опасности, като капацитета за злонамерени участници да се показват за обществени персони или да правят измами.

Така че към този момент актуализацията ще разрешава гласов чат единствено с AI.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР