Нова акция на КАТ - над 200 камери следят за

...
Нова акция на КАТ - над 200 камери следят за
Коментари Харесай

КАТ с нова акция в цялата страна

Нова акция на КАТ - над 200 камери наблюдават за превишена скорост по пътищата в цялата страна. А задачата - понижаване на тежките произшествия. Акцията започва в понеделник заран и ще продължи до 15 август. Тя се организира в цяла Европа. Всички камери на пътна полиция ще наблюдават за извършители. Само от началото на годината до момента над 7000 тежкотоварни автомобила са били засечени от КАТ да карат бързо.
Въпреки това от Автомобилна администрация не глобяват за операции на ограничителите на скоростта от 2018 година. Причината – актовете им падат в съда, заяви Нова телевизия.

Макар че би трябвало ограничителят на скоростта да не разрешава на ТИР да подвига повече от 90 километра в час, той се движи с над 110. За операцията обаче няма по какъв начин да бъде осъден.

" Наистина имаме съществени проблеми за доказване на това нарушаване, тъй като всеобщо ни падат в съда наказателните постановления. В тахо шайбата ние може да забележим, че има превишение – в кой час, в коя минута е осъществено това нарушаване, само че не знаем къде, в кой сектор ", споделя Дамян Войновски, зам.-изпълнителен шеф на ИА „ Автомобилна администрация ".

Така тираджиите, които си разрешават да карат с превишена скорост, могат да бъдат санкционирани само от КАТ, в случай че бъдат снимани с камера на пътя.

В сектора дават отговор, че водачите си разрешават да карат прекомерно бързо без знанието на превозвачите.

" Става дума за махането на един бушон и по-късно неговото слагане още веднъж. Водачите сами вършат такива дейности, тъй като никой транспортьор не желае да е неизряден, когато му пристигна инспекция ", разяснява и Димитър Димитров, изп. шеф на Камара на автомобилните превозвачи.

Контролните органи на процедура са с вързани ръце и могат да наблюдават за операции само камиони, създадени след 2019-та година. Те разполагат с джипиес.

" Просто би трябвало да се промени Законът за административните нарушавания и санкции ", уверен е Дамян Войновски.
За последно надзор за нарушаването е осъществяван през 2018-та година. Тогава 58 водачи на тирове са били глобени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР