Нов завод за автомобилни части ще заработи от месец септември

...
Нов завод за автомобилни части ще заработи от месец септември
Коментари Харесай

Японци влагат 100 млн. лв. в завод край Димитровград

Нов цех за автомобилни елементи ще проработи от месец септември край Димитровград. Инвестицията е за 100 млн. лева Тя е на дъщерната компания на японската Yazaki Corporation - „ Язаки България “ ЕООД.

България се утвърждава като водач в производството на автомобилни съставни елементи и това се случва с помощта на вложители като Вас. Това съобщи заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов на среща с представители на „ Язаки България “.

На срещата бяха разисквани опциите на новия цех на компанията, който се чака да проработи през септември тази година край Димитровград.

Проектът планува производството на електрически съоръжения, които ще се вграждат в коли на международно известни марки. „ Този цех е един от най-големите планове за „ Язаки България “, а ние сме във етапа, в която може от следващата година да стартираме износа на автомобилните съставни елементи “, съобщи Клаус Старкер, началник на бизнес съвета на компанията.



Той добави още, че вложителят има упоритостта заводът да проработи допустимо най-бързо, което ще докара до основаване на работни места в района.

Заместник-министър Борисов, съобщи че ще бъдат извършени диалози с виновни институции за поддръжка на капиталовия план в най-кратки периоди. От началото на тази седмица има заповед на министър-председателя, с която се дефинира състава на междуведомствена работна група, която да обезпечи институционална поддръжка при осъществяването на предпочитания капиталов план.

„ Язаки България “ ЕООД е 100% благосъстоятелност на японската Yazaki Corporation – световен производител на автомобилни съставни елементи и съоръжение, климатици и разнообразни артикули свързани с екологията.

Дейността на компанията в България датира от 2006 година и е обвързвана с произвеждане на автомобилни кабелни съоръжения, а главните клиенти са автомобилните производители Renault и Ford.

С двата си завода в Ямбол и Сливен, „ Язаки България “ ЕООД е един от най-големите работодатели в Югоизточна България, като през 2016 година чиновниците на компанията са близо 5 000.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР