Нов запис по случая Хашоги“. CNN разпространи кадри с двойник

...
Нов запис по случая Хашоги“. CNN разпространи кадри с двойник
Коментари Харесай

CNN излъчи кадри с двойник на убития в Турция саудитски журналист

Нов запис по случая „ Хашоги “. CNN популяризира фрагменти с двойник на убития саудитски публицист. Видеото е от охранителни камери в региона на консулството на Саудитска Арабия в Истанбул и е снимано малко след изгубването на Джамал Хашоги преди към три седмици. Мъжът на фрагментите е с облеклата на журналиста. Засега не е доказана достоверността на записа. Според INN " двойникът " на Хашоги е офицер от саудитските служби.


Последните моменти на Джамал Хашоги и годеницата му дружно: снимани са на 2 октомври пред дома им, малко преди да отидат в саудитското консулство. Журналистът е забелязан последно да влиза там.

Рияд призна, че в консулството е станала „ сериозна неточност “ и даде обещание отговорните за гибелта на журналиста да бъдат осъдени. Но къде е тялото на Хашоги към този момент не е известно. Турският президент даде обещание на следващия ден да огласи детайлности за неговата гибел.
 Случаят Хашоги: Германия няма да изнася оръжия за Саудитска Арабия Случаят Хашоги: Германия няма да изнася оръжия за Саудитска Арабия
Германия няма да изнася оръжия за Саудитска Арабия, до момента в който продължава сегашната неустановеност за това какво се е случило с журналиста Джамал Хашоги, каз...

Продължава дипломатическият напън над Рияд да признае истината за изгубването на журналиста. Заради случая „ Хашоги “ Германия замразява износа на оръжия за Саудитска Арабия.
Петер Алтмайер, министър на стопанската система на Германия: Направените до момента изказвания не ни удовлетворяват. Това, което желаеме от саудитското държавно управление са отговори.
Белгия също обмисля дали да спре износа на оръжие за арабското кралство. Миналата година Рияд е бил най-големият клиент на валонския военнопромишлен комплекс с продажба на стойност 153 млн. евро.
 Рияд изрече съболезнования на фамилията на Хашоги Рияд изрече съболезнования на фамилията на Хашоги
Президентите на Турция и Съединени американски щати Реджеп Ердоган и Доналд Тръмп разискаха в телефонен диалог гибелта на саудитския публицист Джамал Хашоги. Те са не мнени...

Канада също предизвести, че може да анулира оръжеен контракт със Саудитска Арабия за милиарда долари. От Европейската комисия през днешния ден оповестиха, че Евросъюза съгласува обща позиция в отговор на убийството на журналиста.

Почти 45 години след международната петролна рецесия, петролът продължава да е мощното оръжие на Саудитска Арабия. В страната се намират 18 % от петролните ресурси в света, което трансформира кралството в най-големия експортьор на нефт в световен проект.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР