Нов законопроект, подготвен от “Продължаваме промяната-Демократична България /ПП-ДБ/, предвижда мерки

...
Нов законопроект, подготвен от “Продължаваме промяната-Демократична България /ПП-ДБ/, предвижда мерки
Коментари Харесай

Нов законопроект: Осъдени за педофилия няма да имат право да работят с деца

Нов законопроект , квалифициран от “Продължаваме промяната-Демократична България ” /ПП-ДБ/, планува ограничения за предварителна защита на полови похищения против деца у нас.

Той ще вкара ограничавания за избрани категории хора , които няма да могат да работят с деца в държавния, частния и неправителствения бранш.

Осъдените за полови похищения против деца и трафик на хора, без значение дали са били оправдани , няма да имат право да работят в детски ясли, детски градини и учебни заведения. Забраната ще включва и всевъзможни организации в сферите на образованието , опазването на здравето и обществените действия, които се занимават главно с деца.

Към момента ограничаване има само за педагогичен експерти , наказани за закононарушения от общ темперамент . Целта на законовите промени е да се ограничи рискът от незаконен рецидив при работа с деца .

В свидетелствата за съдимост ще се добави опцията за неосъждани за полови похищения против деца и трафик с хора. Работодателите, които работят с деца, са длъжни да изискват такива свидетелства от кандидатстващите за работа. А при неспазване на тези ограничавания би трябвало да осведомят Държавната организация за протекция на детето и Главна дирекция “Борба с проведената престъпност ” на Министерство на вътрешните работи.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР