Нов връх в борбата срещу организираната престъпност! Осъдителна присъда отнесе

...
Нов връх в борбата срещу организираната престъпност! Осъдителна присъда отнесе
Коментари Харесай

Бабини деветини на тема ОПГ

Нов връх в битката против проведената престъпност! Осъдителна присъда отнесе нaй-възpacтнaтa жeнa, пpивличaнa дoсега ĸъм нaĸaзaтeлнa oтгoвopнocт зa нapĸopaзпpocтpaнeниe. Вярно, eднa гoдинa лишaвaнe oт cвoбoдa c тpигoдишeн изпитaтeлeн cpoĸ не е доста. Но пък различен от членовете и началник на проведената незаконна група (ОПГ) - внукът на 78-годишната Цветанка Чавкарска, отнесе на първа инстанция 4 години затвор. Освен баба и внуче, други двама участници в "бандата " склониха на съглашения - за по 3 години.

Така профилираното ни наказателно правораздаване надскочи делото против майката на Вальо Топлото - Цеца Димитрова, която се спомина на 86 години в ролята на подсъдима за пране на пари. Подсъдима, само че неосъдена. И преведените по сметки в чужбина милиони - неоткрити. Както постоянно, в областта на правораздаването означаваме прогрес с... пунт и пластика.

В Испания с 45-милионното й население службите са преброили 40 проведени незаконни групи (ОПГ). У нас те са повече от 1000, само че в случай че желаете да узнаете точния им брой, ще би трябвало да търсите математика проф. Михаил Константинов от "Информационно обслужване ", който да ги преброи след цялостна обработка на данните от деловодната система на съдилищата. По закон всеки трима безделници, които опитат да припечелят лесни пари с разфасоване на няколко дози долнокачествена дрога, са ОПГ с шеф. В описания случай - внукът на бабата.

Както призна някогашен шеф на спецпрокуратурата, "само името ни е профилирано ". Бонусите обаче са действителни, делата по доклад - хиляди, а същинските ОПГ-та - недосегаеми. Особено най-организираната, превзела страната. Е, ще има за цвят и по някой олигарх. Разбирай назначен предприемач - непокорен или с отпаднала нужда. Остава да чакаме мига, в който ще станем най-малко Испания на Балканите.

Междувременно управническата задруга "продължава нататък ". След като се регистрира с приказки по новите постове на Гешев и Цацаров президентът предлага още от същото - съвещания за конституционни промени. Които са толкоз вълнуваща тематика за Висшия правосъден съвет, че на последното за годината свое съвещание държавното управление на правосъдната власт си дефинира празнична почивка в размер на повече от месец.

Управляващите се удариха в гърдите с уговорката да побългарят рекомендациите на Венецианската комисия против недосегаемостта на основния прокурор. А опозицията в лицето на Българска социалистическа партия се регистрира с безгласно подпъхване на законопроект за въвеждане на правосъден надзор върху отводите на прокуратурата от правораздаване. За който мълчи срамежливо.

Затова мониторингът би трябвало да отпадне. Изпълнени са всички рекомендации. Че взеха и да ги преизпълняват - като подкараха бабите с внуците.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР