Нов вид вандализъм отчитат в Пловдив - зачестяват случаите със

...
Нов вид вандализъм отчитат в Пловдив - зачестяват случаите със
Коментари Харесай

10 000 лв. за ремонт на изпочупени спирки в Пловдив от началото на годината

Нов тип вандализъм регистрират в Пловдив - зачестяват случаите със счупени спирки, изясни Юлиян Пейнов от общинското дружество " Организация и надзор на превоза ", представен от Нова телевизия

475 са спирките на публичния превоз в града. Те са отдадени на концесия.

" Щетите са в размер на хиляди левове. 10 000 лева са дадени за корекция на спирките от началото на годината, по информация на концесионера. От началото на годината 224 сигнала за изпочупени спирки са обработени ", уточни Пейнов.

" Постоянно сме в контакт с компанията концесионер, уведомяваме ги поетапно за сигналите. Ноември са обработени над 10 сигнала за вандализъм с незнайни причинители. Най-често се чупят стъклата, те са триплексови, не могат да нарянят жители. Чупят се в последно време и покриви от структура ", сподели още той.

" Последният причинител е 33-годишен пловдивчанин. Все си мисля, че това са младежи в късните часове на денонощието ", изясни Юлиян Пейнов.

Първоначално вандализмът бил следя в крайните квартали, само че към този момент има случаи и в централните елементи на Пловдив.  " Опитваме се да въведем видеонаблюдение, в региона, където сме въвели, са намалели нападенията ", съобщи той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР