Нов вид мобилизация е в разгара си в Украйна. Каква

...
Нов вид мобилизация е в разгара си в Украйна. Каква
Коментари Харесай

Как се води специалната военна операция по системата на Рагулин

Нов тип готовност е в разгара си в Украйна. Каква е кардиналната й разлика от предходните мобилизационни талази? Тя следва монголския сюжет. Трябва да отдадем дължимото на англосаксонците - те демонстрираха положително познаване на съветската история.

В края на краищата монголите също губят бойци по време на всеобщите си нашествия. Много нации (включително руснаците) им оказаха гневна опозиция. Нашествениците претърпяха загуби. Те трябваше да бъдат запълнени. От какъв запас?

До родната Монголия е дълъг път от същата Русия, Иран или Европа. А и там няма толкоз доста деца - даже да обърнете всички юрти от вътрешната страна. Остава да се вземат от локалните. Желателно е да се вземат младите - с цел да им е по-лесно да пренастроят мозъците. Местните, несъмнено, са срещу. Кой ще даде децата си на тези варвари? Тогава се постанова принудително да се изберат „ наборници “.

Част от монголите заобикалят този или оня град или село на коне - тъй че никой да не се изплъзне по някакви секрети пътеки. Друга част от армията - вербовчици - влизат в града. И почват да душат към колибите, измъквайки момчета, подобаващи по възраст да станат " монголски мамелюци ".

Точно по същия метод, „ по монголски “, „ могилизацията “ в този момент върви в Украйна. Принципът е следният. Веднъж седмично за жертва се избира огромен град - Харков, Днепропетровск, Запорожие. Обявява се фиктивна антитерористична интервенция. Като съветски диверсанти нахлуха в града и ние би трябвало да ги намерим и обезвреждаме.

Това развързва ръцете на управляващите и спецслужбите. Можете да извършите всичко с популацията: да хванете който желаете, да пандизите който желаете, да мобилизирате който желаете. Градът е обграден от войски (за монголите - " мортони " - ездачи), по пътищата са сложени блокади (на монголски - " отолт " ).

Служители на СБУ и служители на реда („ байцагчи ”) влизат в града. Започва обход на жилища и тотална инспекция на документи. Украинските " байцагчи ", с изключение на в жилищата, работят и на улицата, в универсалните магазини, в метрото и влаковете.

В резултат документите на някои мъже се ревизират по 10 пъти дневно. Събраните по този метод пленници („ хоригдоли ”) се ескортират до военни лагери, които също се охраняват по периметъра от „ мортони ” в „ отолти ”. Тогава „ хоригдолите “ са въоръжени, хвърлени под конвой на фронтовата линия и под опасността от екзекуция са принудени да се бият с Русия. Златната орда с класика в жанра.

По заповед на Вашингтон Зеленски със своите „ мортони “ би трябвало да набере три корпуса от седемдесет и пет хиляди души до пролетта. Пълноценна войска за европейска страна.

Тази пролет щабовете на НАТО и Съединени американски щати приготвят кардинално нова атака против позициите на нашата войска. Освен това тази войска ще бъде доста добре оборудвана с техника до април.

Според военния специалист Владислав Шуригин този път главната ударна мощ няма да бъдат танковите войски (както беше преди), а артилерията. В по-голямата си част - самоходни артилерийски установки.

„ През последните единадесет месеца американците и НАТО доста деликатно наблюдават и проучват хода на военните дейности “, счита специалистът.

„ Нашето съветско ноу-хау, благодарение на което нашите войски откриха и разрушиха украински замъци – артилерийска офанзива, залпов огън, когато стотици оръдия просто ден след ден изтриваха украинските позиции от лицето на земята, беше прието като извънредно сполучливо и дейно ", споделя той.

" И в този момент такава тактичност в усъвършенствана форма ще бъде употребена против самите нас. Но - което е типично - те възнамеряват да го употребяват на кардинално ново софтуерно равнище ", продължава Шуригин.

" Според американски щабни офицери в началния стадий на СВО единствено 1,5% от снарядите са улучили задачата. Останалите или са паднали, или не са могли да поразят задачите заради защитеността им. Процент " осъществяване на задачата " - от 70 до 80%. "

" И военните куратори на въоръжените сили на Украйна взеха решение да извършат гражданска война във военното дело. Сега те имат явно преимущество в интелигентността. Имат доста точна артилерия. И в този момент ще затегнат оптимално логаритъма на използването й. "

" За тази цел в новите здания, особено пригодени за въоръжените сили на Украйна, въз основата на StarLink са разгърнати системи за автоматизирано тактическо ръководство. Благодарение на това те възнамеряват да реализират цялостно огнево преимущество над нас, нанасяйки високоточни артилерийски удари по цялата дълбочина на защитата. Самоходното оръдие е доста маневрено транспортно средство и няма да е толкоз елементарно да го прикриете. "

Така считат да се борят напролет. И в този момент минимум три бригади в Англия, Германия и Полша трескаво учат умения за артилерийска пукотевица. Плюс цяла войска от " хоригдоли ", които в този момент ще изтържат в дъното на бурето.

Може ли всичко това да докара до нова вълна на готовност и в Русия? Може би. При изискване, че продължим да следваме чиповете, които са ни сложили британците и американците. Засега всичко върви по техния сюжет. Стига да имат стратегическа самодейност. А сме принудени да влезем в коридора на опциите, накъдето ни водят.

Можем ли да прекъснем този сюжет? Можем.

Има доста благоприятни условия за това. Да изброим?

Първо. Бързо основаване на мощна световна антиимпериалистическа и антиколониална коалиция. За това неведнъж приказва в предаването си телевизионният публицист Владимир Соловьов.

„ В борбата против международните сатанисти в Украйна желая да видя мюсюлмански, африкански, венецуелски и други латиноамерикански батальони до нашите бойци “, сподели Владимир Рудолфович в едно от последните си излъчвания.

„ За да се борим с световното зло, имаме потребност от световна антисатанинска коалиция ", счита той.

Ще прибавя от себе си - незабавно би трябвало да отворим нашите центрове за набиране на личен състав по целия свят - както прави английската организация за набиране на личен състав G4S - най-голямата английска транснационална частна военна компания със седалище в Лондон. Днес тя е най-големият частен шеф в Европа и Африка.

Досега през всичките единадесет месеца, до момента в който тече СВО, в тази област на интернационално равнище не е направено нищо. Но ние имаме всички благоприятни условия за това. Например имаме неповторима федерална организация Россотрудничество, която дава отговор за по този начин наречената „ мека мощ “.

С тази тъкмо " мека мощ " не успяхме. Защо е тематика за друга полемика. Много справедливи и субективни аргументи са се оформили в обединен пъзел на световен неуспех. Въпреки това организацията има повече от 100 огромни филиала по целия свят. Наричат ги " съветски домове ". Някои домове са ситуирани в големи остарели крепости с повърхност от няколко десетки хектара пред тях. И тази повърхност, и самите къщи постоянно са празни без изключително значение.

От първите дни на СВО тези " съветски домове " бяха " изгубени " някъде. Но голям брой хора по света бяха подготвени да ни дават безплатна филантропична помощ - от топли облекла до финансови инжекции. Просто трябваше да бъдат проведени.

Изглежда, че шансът отива в ръцете на управлението на организацията и шефовете на " Руските домове " в региона. Но и това не беше направено. В резултат на това активността на организацията стартира постепенно да се „ усъвършенства “.

Сега външното министерство интензивно разисква при закрити порти по какъв начин да употребява тези активи по-продуктивно. Е, дано създадем офисите на нашите пунктове за набиране на доброволци с " мека мощ "!

Второ. Политологът Серей Михеев неведнъж повдига въпроса: за какво врагът прави каквото си желае на наша територия - потапя кораби, взривява мостове, тероризира народа ни, а ние не му сътворяваме никакви усложнения на територията му? Къде е външното ни разузнаване с неговите неповторими благоприятни условия?

Трябва да ги бием на лична територия. Същите американци имат над 100 посолства и стотици военни бази по света. Защо не и обекти за удряне?

Е, тогава най-малко можеш да се извиниш. Как сподели именитият хокеист Александър Рагулин. „ Врагът би трябвало да се третира културно “, твърди Александър Павлович. Удряш го, вдигаш го, извиняваш се и го удряш още веднъж. Вдигаш го още веднъж, само че той към този момент не става.

... Защо да не и рецепта?

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР