Нов вид алтернативен за България туризъм се предлага вече на

...
Нов вид алтернативен за България туризъм се предлага вече на
Коментари Харесай

Нова атракция във Врачанския Балкан

Нов тип различен за България туризъм се предлага към този момент на територията на Природен парк „ Врачански Балкан “.

Това оповестиха уредниците Пламен Кръстев и Полина Аврамова от село Оплетня. Те дават опция на феновете на завършения да изживеят нощ под звездите на някой връх или на друго място по желание в Балкана, употребявайки транспарантна надуваема палатка.



„ Идеята за палатката е да се даде една по-различна услуга на приключенците, с цел да усетят силата, която дава планината . С нея се качваме на избрани върхове или на друго уместно място, където хората могат да останат сами измежду природата, да се насладят на небето, на залеза и изгрева “, изясни Пламен Кръстев.

По думите му такава услуга в страната не се предлага. Организаторите доставят до определеното място освен палатката, а и цялостно съоръжение за къмпинг, обезпечена вечеря, както и опция за преходи в региона с лидер.

„ Всичко е съобразено с това да се опази природата, да не се пали огън, да не се оставят отпадъци, за всеки един стадий от пребиваването е помислено “, сподели и Полина Аврамова.

Двамата с Пламен Кръстев са тествали към този момент какво е да се спи под звездите и споделят, че преживяването е ужасно, а силата и настроението са невероятни.

От началото на годината ентусиастите поставят старания за развиване на туризма в региона и към този момент са разчистили и възстановили с непринуден труд забравена пътека, която преди време е била най-краткия път до Враца.

Работят взаимно с Дирекцията на Природен парк „ Врачански Балкан “ и следва да сложат спомагателна маркировка и на другите маршрутите, които са създали, както и паркова инфраструктура, като пейки, маси, беседки.

„ Искаме да станат комфортни направления за еднодневни преходи, да има къде хората да седнат, да хапнат, да си починат “ , изясни Пламен Кръстев. И добави, че развиват и спортни действия, с цел да могат повече хора да се извърнат към природата и спорта.

Със съдействието на велоклубове от Северозапада провеждат разнообразни събития. По думите на Полина Аврамова имат хрумвания и за тематични фестивали, на този стадий не срещат схващане и подпомагане от страна на локалните управляващи, само че макар компликациите няма да се откажат.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР