Нов вариант, наречен „Covid-22“, може да бъде по-смъртоносен от доминиращия

...
Нов вариант, наречен „Covid-22“, може да бъде по-смъртоносен от доминиращия
Коментари Харесай

Учен предупреждава за нов вариант на вируса Covid-22 - по-смъртоносен от Делта

Нов вид, наименуван „ Covid-22 “, може да бъде по-смъртоносен от преобладаващия в света Делта, предизвести специалист. Имунологът професор лекар Сай Реди сподели, че „ би трябвало да се подготвим “ за нов нововъзникващ вид през 2022 година, който може да съставлява „ огромен риск “.

Базираният в Цюрих академик предизвести, че е "неизбежно " към този момент съществуващи разновидности като Делта (Индия), Бета (Южна Африка) и Гама (Бразилия) да се комбинират, с цел да създадат варианта по-способен, оповестява "Сън ", представен от БГНЕС.

Професор Реди сподели: „ Covid-22 може да бъде по-лош от това, на което сме очевидци сега. Ако се появи подобен вид, би трябвало да го разпознаем допустимо най-рано и производителите на ваксини би трябвало бързо да приспособяват имунизацията. Появата на този нов вид е огромният риск. Трябва да се подготвим за това. "

В диалог с немския вестник Blick проф. Реди сподели, че Делта е най-заразният вид от всички - това, което той назова „ Covid -21 “. Но той няма „ бягащи разновидности “, генетични характерности, които му оказват помощ да избяга от имунната система. Бягащите разновидности, следени в някои разновидности като Бета, значат, че имунизациите стават по-малко ефикасни и може да се наложи да бъдат изменени, с цел да се отбрани популацията.

Проф. Реди сподели, че композиция от тези фактори - по-смъртоносни, трансмисивни или избягващи имунитета - ще бъде проблем в близко бъдеще.

Той сподели: „ Това е идната фаза на пандемията, когато Бета или Гама стават по-заразни или Делта развива бягащи разновидности. Това ще бъде огромният проблем през идната година. "

Очаква се в бъдеще да се появят разновидности на Covid, защото това е естествена част от еволюцията на вирусите. Дали те ще станат значими е невероятно да се планува. Но защото няколко към този момент се появиха за по-малко от две години, това не предвещава нищо положително.

Сейдж, групата от учени, съветващи държавното управление на Обединеното кралство, съобщи, че „ имунизациите не обезпечават безспорен стерилизиращ имунитет “. В документ, оповестен на 30 юли, групата съобщи, че вероятността Covid да стане по-смъртоносен е разказана като „ евентуална “ до „ реалистична “, заради това, че вирусът към момента се популяризира на толкоз високо равнище в международен мащаб. Документът акцентира смисъла на бустер акциите - първата от които може да стартира през септември. Здравният секретар Саджид Джавид съобщи в събота, че е „ убеден “, че идващия месец може да стартира акция за бустер ваксина. Той обаче сподели, че чака „ дефинитивно мнение “ от JCVI - експертната група по имунизациите, която поучава по какъв начин да се употребяват.

Д -р Крис Смит, съветник вирусолог и учител в университета в Кеймбридж, сподели, че решението за бустер удари не би трябвало да бъде „ преждевременно “.

Говорейки за BBC, д -р Смит сподели: „ Всички сме съгласни, че пандемията не е завършила, до момента в който не завърши във всяко кътче на света, тъй като в противоположен случай тя просто ще се върне. Не забравяйте, че считаме, че това е почнало с няколко случая в един град, в едно кътче на една страна... и по-късно помрачи целия свят ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР