Нов вариант на коронавирус се издига до доминация в САЩ,

...
Нов вариант на коронавирус се издига до доминация в САЩ,
Коментари Харесай

Нов вариант на COVID-19: Какво трябва да знаем за KP.3

Нов вид на ковид се издига до доминация в Съединени американски щати, защото специалистите предизвестяват за потенциална „ лятна вълна “ от случаи на COVID-19.

С прякор „ FLiRT “, заради позициите на разновидностите в техните шипове протеини, новият клас подварианти на Коронавирус бързо се популяризира в Съединени американски щати.

" Коронавирус is over, it would be in the news if it was still causing problems "

The news:

" Коронавирус can seriously damage your vision, even if you didn’t have symptoms, new study says. "
— Covid Caution KP.2 / KP.3 FLiRT Variant (@CovidCaution)
През май един от тези нови разновидности, наименуван KP.2, пое ролята на най-доминиращия вариант на SARS-CoV-2 в Америка, съгласно Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати.

От началото на юни обаче нов вид на FLiRT, наименуван KP.3, пое водещата роля и в този момент съставлява 25 % от случаите на COVID-19 в Съединени американски щати. KP.2 към момента следва второ място, представлявайки 22,5 % от случаите.

Така че би трябвало ли да се тревожим за тези нови разновидности?

Ранните данни сочат, че KP.2 и KP.3 може да са по-заразни от предходните разновидности, само че е прекомерно рано да се каже дали са по-опасни.

„ KР.2 и KP.3 са доста, доста сходни на JN.1, което беше главната вирусна линия, циркулираща тази миналата зима, а когато погледнете KP.2 и KP.3, те са съвсем идентични “ , каза Натали Торнбърг, основен чиновник на лабораторията за ковид и други респираторни вируси на CDC, на 185-ата среща на Консултативния комитет по ваксини и свързани с тях биологични артикули.
И по този начин, какво значи това за имунизациите?
„ Въпреки че подвариантите на FLiRT в този момент са много генетично отдалечени от подвариантите XBB – настоящата ваксина е основана на XBB.1.5 – имунизацията към момента ще даде някакъв пресечен имунитет против тях “ , Адриан Естерман, епидемиолог и професор по биостатистика в Университета на Южна Австралия, сподели по-рано Newsweek.

„ Въпреки това ще има налична нова ваксина към септември, основана или на JN.1, или на един от подвариантите на FLiRT, която ще обезпечи доста по-добра отбрана. “

CDC: New Коронавирус Variant KP.3 on the Rise Across the US

However, weekly deaths and virus-linked hospitalizations are at the lowest point since the pandemic started in early 2020, the agency said.
— The Epoch Times (@EpochTimes)
Що се отнася до тежестта на болестта, Уилям Шафнер от университета Вандербилт сподели пред Today, че от това, което сме виждали до момента, новите разновидности на FLiRT нормално не предизвикват тежко заболяване. Въпреки това, както видяхме през последните няколко години, вирусите могат да се трансформират бързо.

В момента Шафнер сподели, че е малко евентуално новите разновидности да причинят " доста отличителни признаци ".

Основните признаци на COVID-19, за които би трябвало да внимавате, са:
тресчица или втрисанекашлицанедостиг на въздухумораболки в мускулите или тялотоглавоболиезагуба на усет или мирисвъзпалено гърлохремагадене или повръщанедиария
Понастоящем данните показват, че въпреки инфекциите с COVID-19 да нарастват в Съединени американски щати, смъртните случаи и хоспитализациите понижават.

New Коронавирус variant: What to know about KP.3
— BARBBROS / F/NO DMs #
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР