Нов въпрос за пробива под Водната палата задава председателката на

...
Нов въпрос за пробива под Водната палата задава председателката на
Коментари Харесай

Деведжиева пита пречи ли пробивът под Водната палата на новия учебен корпус на Хуманитарната

Нов въпрос за пробива под Водната палата задава председателката на партия КОД в Пловдив Пепа Деведжиева и той е пречи ли този обект на бъдещото строителство на нов образователен корпус към Хуманитарната гимназия. Към момента постройка на гимназията се употребява и от главно учебно заведение " Княз Александър Първи “ и децата учат на две смени. Решението е да построи нов корпус в двора на образователното заведение и учениците да минат на едносменен режим.

" Община Пловдив кандидатства за финансиране за строителството на новия корпус и имам информация, че планът е утвърден и даже парите са преведени. Но никой в администрацията не приказва за това, не се афишира и конкурс за избор на реализатор и аз допускам, че това се дължи на обстоятелството, че пробивът под Водната палата и построяването на образователния корпус са мъчно съвместими. А това е по този начин, тъй като пробивът под кръговото кръстовище допуска и по 200 м подходи от двете страни на бул. " Марица юг “ и по този начин от запад се стига до Хуманитарната гимназия “, изяснява Деведжиева.

Бъдещата образователна постройка би трябвало да е в двора  - паралелно на бул. " Марица юг “ и с лице към реката. Планира се тя да е повдигната на колони с височина 4 м, с цел да може от ул. " Хан Кубрат “ да се вижда реката. А под колоните да бъде построен джоб, в който от " Марица юг “ да влизат колите, да оставят децата  и още веднъж да се включват в придвижването по булеварда. " Това обаче изисква пространство и при построяването на метод към подлеза под кръговото няма по какъв начин да се случи “, споделя Деведжиева.

Тя показва и различен проблем – в тези две учебни заведения учат по 900 възпитаници и когато минат на една промяна, това би означавало 1800 деца едновременно да бъдат водени и взимани от учебно заведение. " Някой замисля ли се какво скупчване на коли в този регион се обрисува и какъв брой мъчно би било придвижването по бул. " Марица юг “, в случай че има напор от коли и към подлеза под кръговото “, пита Деведжиева.

Тя има и подозрения, че заделената за пробива под Водната палата сума от към 9,5 млн. лева ще се окаже задоволителна при галопиращия растеж на цените.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР