Нов упрек от Русия към България на националния ни празник.

...
Нов упрек от Русия към България на националния ни празник.
Коментари Харесай

Руското външно министерство: България пренаписва историята

Нов укор от Русия към България на националния ни празник. Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова с изострен коментар по разногласието за съветската фотоизложба в София.

Пред организация ТАСС тя упрекна българските управляващи в презаписване на историята.
Външно за 9 септември: Щиковете на руската войска донесоха половин век репресии Министерство на външните работи реагира остро на галерия, проведена от съветското посолство
Повод за разногласието е проведена от съветското посолство фотоизложба за ролята на Червената войска за успеха над нацизма в Източна Европа от нацизма и освобождението на България.

В изказване на българското външно министерство беше декларирано, че щиковете на Съветската войска са донесли на народите в Източна Европа половин век репресии.

Захарова реагира: " Ние прелестно разбираме, че всяка страна има своите политически преференции и трендове. Като отчитаме, че това изказване беше направено по публична линия, нашето посолство реагира. Ние намерено се изказахме, че е неприемливо да се преиначава историята. "
Силна реакция на Русия след изказването на Министерство на външните работи за 9 септември и руските щикове От посолството на страната у нас са безапелационни - изложбата във връзка успеха над нацизма не е обвързвана с политическите процеси у нас
" Това е доста явен знак, че България пренаписва историята. Това е рискова наклонност, тъй като е противозаконна ", споделя още Мария Захарова.

Руски депутати и историци също реагираха против " неблагодарността на България ". Министерство на външните работи на България към този момент няма коментар за изказването на Захарова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР