Нов управителен съвет на Българската професионална футболна лига беше избран

...
Нов управителен съвет на Българската професионална футболна лига беше избран
Коментари Харесай

Любопитни имена попаднаха в новия УС на ПФЛ

Нов директорски съвет на Българската професионална футболна лига беше определен на днешното Общо заседание на организацията. Той е от 11 члена, както и предходната администрация. Някои от лицата остават вътре, само че има и нови хора.

Сред новите попаднаха Даниел Боримиров (Левски), Михаил Статев (Черно море Варна), Добрин Гьонов (ФК ЦСКА 1948), както и младият президент на Етър (Велико Търново) Деян Куздов.

Останалите хора, които ще работят в полза на професионалните клубове са Венцеслав Стефанов (Славия), Асен Караславов (Ботев Пловдив), Румен Панайотов (Монтана), Трифон Попов (ЦСКА), Йордан Йорданов (Добруджа) и Ангел Петричев (Лудогорец), както и новоизбраният президент Атанас Караиванов. Боримиров, Стефанов и Караславов не участваха на събранието, като клубовете им имаха други представители.

Имаше предложение от ФК ЦСКА 1948 да бъде включен в Управителния съвет и Румен Руйчев от Локомотив (Пловдив), само че след къса суматоха се оказа, че за него биха били 6 души при гласуването. То се организира за препоръчаната от Караиванов листа ан-блок и Руйчев отпадна.

Събранието на Лигата беше почетено от вицепрезидентите на БФС Михаил Касабов и Емил Костадинов, от техническият шеф Георги Иванов, както и от заместник-изпълнителният шеф Валентин Чакъров.

Общо 27 клуба участваха на събранието, като неявилите се бяха Ботев (Враца), Ботев (Пловдив), Берое и Янтра (Габрово). По време на изборите за президент пък си потегли и представителят на ЦСКА- Искра Лазарова.

Президентът на Лигата Атанас Караиванов беше определен без конкуренция, защото съперникът му Александър Тодоров, повдигнат от ФК ЦСКА 1948 си направи отказ.

По време на доклада си досегашният началник на ПФЛ Стефан Капралов прочете финансовите резултати и акцентира, че парични потоци в Лигата действително не е имало, като се изключи билетите от финалния мач за Купата на България и членския импорт, който не се е плащал постоянно и непрекъснато. Глобите от наказателни картони отиват у БФС, а частните вложители понижават. Българският футбол става все по-зависим от общините, установи Капралов.

" Въвеждането на нова формула за осъществяване на шампионата не донесе задачите: увеличение на приходите и повишение на зрителския интерес. От тази година имаме връщане към традицията, а точно Първа лига с 16 тима. От предходната година имаме нов контракт, БФС го подписа. Категорично декларирам, че ролята на ПФЛ е подценена, добави някогашният към този момент началник на Лигата.

От тазгодишния край за Купата на страната са калкулирани 406 хиляди лв. доходи, които са разпределени на участвалите тимове съгласно класирането.

Суперкупата провокира дребен интерес, само че поддържаме този мач макар финансовите загуби, най-много поради традицията да го има, се споделя още в доклада.
 Атанас Караиванов е новият президент на Професионалната футболна лига
Атанас Караиванов е новият президент на Професионалната футболна лига

Кандидатурата му беше издигната от Лудогорец
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР