Нов удар срещу кабинета Петков нанесе служебният вътрешен министър Иван

...
Нов удар срещу кабинета Петков нанесе служебният вътрешен министър Иван
Коментари Харесай

Демерджиев: Кабинетът Петков дал 53 млн. за мъртви души вместо помощи за украинци

Нов удар против кабинета " Петков " нанесе служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. Малко откакто се включи в контрола пред депутатите министърът разгласи в парламентарните коридори, че е подал сигнал за евентуални злоупотреби за помощите за Украйна.

" Ръководител съм на националния действен щаб. Мисля, че регулирахме добре тази активност. Направи ми усещане, че за един интервал от постоянния кабинет са изхарчени 150 млн. лева, до момента в който за същия интервал служебното  държавно управление е похарчило 43 млн. лева Това провокира инспекция от националния щаб и от министерството на туризма. За страдание бяха открити голям брой пропуски и нарушавания, в това число и на условия за нормативни актове, касаещи заплаха да се върнат европейски средства ", разгласи Демерджиев. Периодът,  който се съпоставя са 5 месеца.

Той разгласи, че над 43% от средствата са изплатени на 24 физически лица, които са посочени като лица за контакт на 45 сдружения. " Това е необичайно, поражда доста въпроси Наред с това над 53 млн. са изплатени по протоколи, които не е ясно кого подкрепят ", сподели министърът. 

В началото на активността през февруари 2022 година е имало вицепремиер от постоянния кабинет, който е отговарял за въпроса, по този начин както в този момент той е отговорност на Демерджиев. Разплащанията обаче са се правили от министерството на туризма. Аз мисля, че най-вероятно са финансирани така наречен " мъртви души ", допусна министърът.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР