Нов училищен автобус с 32+1 места ще ползват учениците от

...
Нов училищен автобус с 32+1 места ще ползват учениците от
Коментари Харесай

Нов училищен автобус получи ПГАТ „Цанко Церковски“ – Павликени

Нов учебен рейс с 32+1 места ще употребяват учениците от ПГАТ „ Цанко Церковски “ - Павликени. Автобусът ще се употребява за транспорт на възпитаници от обитаеми места, в които няма учебно заведение, както и за възпитаници, които пътуват всекидневно до Павликени и назад за придобиване на подготовка по специалност. Автобусът ще се употребява единствено за транспорт на възпитаници, учащи се в учебните заведения на територията на Община Павликени.
Кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов съобщи ключовете за новия рейс на шефа на професионалната гимназия Миглена Желязкова.
Превозното средство е предоставено на Общината след отправено стимулирано искане до заместник-министъра на образованието и науката за даване на три нови учебни рейсове.
Срокът за даване на безплатно право на прилагане и ръководство е за 10 (десет) години и стартира да тече от неговото завеждане в салдото на ПГАТ „ Цанко Церковски “.
В Община Павликени за образователната 2022/2023 година пътуват 464 деца и възпитаници до СУ „ Бачо Киро “ и ПГАТ „ Цанко Церковски “, съгласно Закона за предучилищно и учебно обучение. Към момента от Министерство на образованието и науката са обезпечени общо 12 учебни рейса, които са предоставени за преди всичко прилагане на двете учебните заведения. ПГАТ „ Цанко Церковски “ транспортира 207 възпитаници. Превозът се реализира от 17 обитаеми места с общ пробег 520 км. всяка заран и вечер.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР