Нов търг за продажба на два апартамента, собственост на дружеството

...
Нов търг за продажба на два апартамента, собственост на дружеството
Коментари Харесай

Идва ли срив? Никой не иска да купи тези евтини апартаменти в топ центъра на Варна

Нов търг за продажба на два жилището, благосъстоятелност на сдружението в разпродажба ЦУМ-Варна, се обрисува да бъде разгласен, съобщава Moreto.net.

Апартаментите се намират на крачка от ларгото на Варна в непосредсвена непосредственост до " дупката " на ул. " Архимандрит Филарет " № 7.

На първия търг обаче е нямало никакъв интерес към парцелите, излиза наяве от докладна бележка на ликвидатора на сдружението.

Първият от жилищата е с повърхност 122 кв.м., а вторият 108 кв.м., а за тях на първия търг се търсеха надлежно 511 500 лева и 456 800 лева

Поради нулевият интерес обаче е направена нова оценка на парцелите както следва - 403 600 лева и 363 300 лева

Началната тръжна цена за всеки от продаваемите парцели е избрана според пазарни оценки, направени от самостоятелен оценител Стефан Тодоров Данговски, притежаващ Сертификат за оценителска дееспособност от Камарата на самостоятелните оценители в България.

За да може да се заличи от Търговския указател и от Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел към Агенцията по вписванията, сдружението би трябвало да заплати отговорностите си към Община Варна в размер на близо 220 000 лв., произлизащи от изискуем налог недвижими парцели и такса битови боклуци. „ ЦУМ – Варна “. Сумите, останали след погасяване на отговорностите, ще бъдат възобновени от Община Варна след изтриване на сдружението.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР