Нов спор между управляващи и опозиция се разрази в Народното

...
Нов спор между управляващи и опозиция се разрази в Народното
Коментари Харесай

След спор за дневния ред: Опозицията се оплака от процедурни хватки на управляващите

Нов спор сред ръководещи и съпротива се развихри в Народното събрание. Причината - оферти на ГЕРБ-СДС за обезщетения на общини и храмове, както и искане на " Възраждане " за унищожаване на " зеления документ " за депутатите, за които няма да стигне времето по време на днешното съвещание.

Според ГЕРБ с процедурни трикове ръководещото болшинство цели да не се гледа предлагането за обезщетения поради високата цена на тока.
След като зададе 200 въпроса на кабинета, Ангелкова се разсърди, че ѝ върнали един
Днешното съвещание в Народното събрание стартира със спор сред депутата от ГЕРБ Николина Ангелкова и ръководителя Никола Минчев. Причи...
Прочети повече
" Тези процедурни трикове и методът, по който Каримански чете отчета, са с една единствена цел - да не се стигне до идната точка. Колеги, очевидно вие не желаете да вземете решение по какъв начин да се вкара обезщетителен механизъм за небитовите крайни клиенти на електрическа енергия пазар за вероизповеданията, общините, обществените структури и образованието ", сподели депутатът от ГЕРБ Александър Иванов , визирайки бавното четене на ръководителя на бюджетната комисия Любомир Каримански .

Георги Свиленски от Българска социалистическа партия подсети кой е вкарал лечебните заведения, детските градини, учебните заведения и религиозните храмове на свободния пазар. Той се обърна към ГЕРБ с думите, че държанието им е лицемерно. 

" Стойте в зала, регистрирайте се, да не вършим прегласувания. Ние вършим прегласувания, с цел да бъде по-масово присъединяване в приемането на значимите данъчни закони ", сподели още Свиленски. 

В последна сметка дневният ред беше скъсен и двете оферти на опозицията няма да бъдат прегледани, а депутатите минаха към парламентарен надзор.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР