Нов случай на агресия над медици в Самоков само ден

...
Нов случай на агресия над медици в Самоков само ден
Коментари Харесай

Нов случай на агресия над медици в Самоков, има депозирани две оставки

Нов случай на експанзия над медици в Самоков единствено ден след нападението в Центъра за незабавна помощ. Напрежението измежду лекарите остава. Днес има подадени и две оставки. Местната власт, лекари, полиция и ромски посредници се събраха на незабавна среща след случая. Предложението на медиците е жива, въоръжена защита, която да предотвратява всеки опит за експанзия. В позиция от Министерството на здравеопазването отрасловият министър Асен Сербезова не просто остро осъди обстановката, само че и подсети, че има подписано съглашение сред здравното министерство и Прокуратурата тези каузи да бъдат с приоритет. Тя настоя за ефикасни присъди. 

При следващия случай медици още веднъж се оказаха обект на експанзия от родственици на пациент, съгласно които не му било обърнато внимание задоволително бързо.

" Екипът е бил ангажиран. Близките на пациентката са пристигнали на място и са се държали нападателно с здравната сестра и парамедичката. В последна сметка, откакто лекарят се е освободил от предния адрес и откакто му е подаден този адрес за посещаване, се оказва, че той няма да отиде на него, тъй като околните са докарали пациентката в незабавното ", изясни доктор Ивалина Трендафилова - нач. на Филиала на ЦСМП – Самоков пред Нова.

Жената не е била в животозастрашаващо положение, посочил прегледът на място.

" Приета е в нервно поделение с диагноза световъртеж ", добави лекарят.

Жената се оказала и неосигурена, посочила информация в регистрите, а лекарите още веднъж припомнят - Център за незабавна здравна помощ, не е Спешно поделение към съответната болница.

" Нашата функционалност, като незабавни медици, е да осигурим бърз, предпочитан превоз до най-близкото съответно лечебно заведение с равнище на подготвеност. Тоест, ние сме една медицина на колела, която би трябвало да реанимира и да транспортира до съответните места ", сподели още Трендафилова. 

Заради все по-честите случаи на експанзия, трима души от филиала са поискали да изоставен. Нападнатият в събота вечерта доктор Любомир Ал - Хакак, е в болничен. А двамата братя, упрекнати за нанасяне на лека телесна щета и безчинство, желаеха посредством юриста си да се извинят.

" Аз не бих приела такова опрощение, тъй като коства морални вреди ", разяснява доктор Трендафилова.

От Българския лекарски съюз също упорстват за повече отбрана на медиците. Ако подалите заявление за овакантяване, не трансформират решението си, работата на Спешния център ще стане съвсем невъзможна, признават медиците.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР