Нов случай на африканска чума по свинете е ргистриран при

...
Нов случай на африканска чума по свинете е ргистриран при
Коментари Харесай

Нов случай на африканска чума при диво прасе

Нов случай на африканска чума по свинете е ргистриран при диво прасе в силистренското село Осен.Това бе обявено на състоялото се през днешния ден в Областната администрация в Силистра съвещание на Областната епизоотична комисия.

Продължава евтанизирането на прасета в Силистренска област поради африканската чума на свинете в региона, оповестиха на съвещанието. По данни на Областната дирекция по сигурност на храните в Силистра до петък на територията на свинекомплекса в с.Попина би трябвало да приключат всички действия поради откритата там африканска чума по свинете. Евтанизирани са и са загробени 22 095 свине. Ще бъде загробен и фуражът, профилирана компания ще унищожи медикаменти в комплекса. Предстои стерилизация.

В свинекомплекса в с.Ветрен са евтанизирани 3 907 прасета. Остава да бъдат евтанзирани още към 4000 животни. Очаква се дейностите да приключат до неделя.

В двайсет километровата зона в общините Силистра, Ситово и Главиница следва евтанизиране на нерегистрираните свине. В по този начин наречения "заден двор " са останали за непринудено евтанизиране 151 свине. В екарисаж са изпратени и 300 кг иззети хранителни артикули от скотски генезис.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР