Нов скоростен железопътен коридор ще свърже българските пристанища Русе, Варна

...
Нов скоростен железопътен коридор ще свърже българските пристанища Русе, Варна
Коментари Харесай

Подписваме за новия транспортен коридор с до Гърция навръх празника

Нов скоростен железопътен кулоар ще свърже българските пристанища Русе, Варна и Бургас с гръцките в Солун, Кавала и Александруполис. Изграждането му е планувано в меморандум за съгласие сред България и Гърция. Документът ще бъде подписан през днешния ден в Кавала в наличието на премиера Бойко Борисов и гръцкия му сътрудник Алексис Ципрас, съобщи Българска национална телевизия.

Вчера Борисов дойде на публично посещаване в южната ни съседка. Целта е коридорът да свърже река Дунав с Черно и Егейско море. Така българската страна получава по-бърз достъп до гръцките пристанища, а Гърция - различен път до източните европейски пазари.

В България секторът от Свиленград през Нова Загора до Карнобат към този момент е осъвременен. Остава модернизацията на трасето Карнобат-Варна-Русе. Прогнозната цена на българския сектор е 1 милиарда и 70 млн. евро. Снощи министър председателят Бойко Борисов беше на публична вечеря с гръцкия си сътрудник Алексис Ципрас.

Във фейсбук профила си Борисов написа, че двамата са обменили опит за справяне с мигрантския напън по границата. Обсъдили са и тематиките стопанска система и газовия хъб. По думите на Борисов още един вход за газ, значи повече конкуренция. А повече конкуренция, значи по-добри цени. Българската цел е диверсификация на газовите потоци и доставки.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР