Нов скандал в червените редици назрява след писмо на шефа

...
Нов скандал в червените редици назрява след писмо на шефа
Коментари Харесай

БСП готова с оправдание при изборен крах: Радев е купувал гласове

Нов скандал в алените редици назрява след писмо на шефа на предизборния щаб на Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов, отправено до президента Румен Радев, че в страната всеобщо се купуват гласове и че е нужна незабавната интервенция на всички правоохранителни органи. В обръщението на варненския лидер на листата на социалистите обаче той насочва и категоричен упрек към " Дондуков " 2, че назначената от Радев служебна власт не правела нищо, с цел да ограни следения и платен избор. 



А опозицията в Българска социалистическа партия на часа разтълкува това като авансово квалифицирано опрощение на " Позитано " 20 при възможен избирателен провал на 2 октомври да уточни точно президента като главен провинен за загубата на Българска социалистическа партия.

По информация на наши източници, към писмото на Гуцанов в оставащите броени часове до края на акцията щели да се причислят с сходни мнения и представители на " Промяната ", и на Демократична България. 

" Не допускайте деформиране на изборните резултати, в резултат на " пазаруване на гласове ". Тази порочна процедура разрушава доверието на гласоподавателите в целия избирателен развой и в българските институции и демотивира хората да упражнят правото си на глас ", гласи апелът на бесепаря. По думите му имало крупно разпределяне на пари и преодоляване на цели територии за вота в неделя, само че не показва съответно кои партии и обединения търгуват с гласове. 

Гуцанов се оплаква и от това, че нямало чуваемост на сигналите на социалистите. 

" Нещо повече – петима водачи на листи изпратиха отворено писмо до министъра на вътрешните работи. За страдание, досега не сме очевидци на действителни дейности за секване на порочните практики ", установи той. И желае незабавна интервенция на Министерство на вътрешните работи, ДАНС и прокуратурата. 

Служебният Министерство на вътрешните работи началник Иван Демерджиев обаче още преди старта на предизборната акция отхвърли да включи ресурсите на полицията към общото звено, което функционираше допреди политическите земетресения през 2021 г. 

ТЕМА преди 2 часа 2453 преди 3 часа 1806 преди 4 часа 2385
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР